Kunstroute op het WG terrein

18 juni tot 21 september 2022

Deze zomer presenteert WG Kunst opnieuw BINNENsteBUITEN, een kunstroute in de openbare ruimte. Dit kunstproject is een vervolg op de succesvolle kunstroute die WG Kunst in het voorjaar van 2021 tijdens de lockdown heeft georganiseerd.

In vitrinekastjes op palen verspreid over het WG terrein worden 50 originele kunstwerken getoond. De kunstwerken zijn gemaakt door kunstenaars uit Oud West en omgeving. Het thema is Toekomst. De kastjes zijn te herkennen aan hun gele kleur. De kunstwerken van dit ‘Buitenmuseum’ zijn vrij toegankelijk. De kastjes staan op zichtafstand van elkaar en er komt een genummerde plattegrond, zodat de route gemakkelijk te lopen is. De namen van de deelnemend kunstenaars worden vermeld op de website van WG Kunst. In de zomer worden gratis rondleidingen voor belangstellenden georganiseerd.

Deelnemend kunstenaars:

Egge Altena, Hannie Berendse, Sylvia van Berkel, Mirjam Berloth, Nelleke Bosland, Anneke Bruin, Niek Bruynzeel, Colette Curfs, Hanneke Dikboom, Maryan Geluk,Johanna de Haan, Casper ter Heerdt, Femke van Heerikhuizen, Francisca Henneman, Evo van Huijzen, Abbas JafariAnne Jansen, Maartje Jaquet, Ellen de Jong, Evelien de Jong, Jelle Kampen, Sandrina Kreek, Nynke Kuipers, Barbara Nanning, Anneliek Nieuwland, Mirjam de Nijs, Dominique Panhuysen, Helmie van de Riet,Tamar Rubinstein, Carla Rump, Joost van Santen, Junya Sato, Joke Schoneveld, Mari Shields,Mieke Schobbe, Ramesj Singh, Diederike Smits, Sharon Feigal, H.F. van Steensel, Inge van der Storm, Kim Streur, Ruud Valster, Chiel Veffer, Annechien Verhey, David de Visser, Joost Visser, Wasco, Arnold Weel, Carolien Wissing, Luitzen Zandbergen.

In de tentoonstelling zijn 3 kastjes van buurtbewoners opgenomen buurtbewoner1 buurtbewoner2  buurtbewoner3

De opbouw van de kunstroute start eind mei met een 10tal vitrinekastjes met  kunstwerken. In de daaropvolgende weken wordt de kunstroute voortdurend uitgebreid, totdat op 18 juni alle 50 kastjes zijn geplaatst. Via een QR code op de palen kun je informatie vinden over de kunstenaar en het kunstwerk. De route blijft tot 21 september 2022 te zien.

WG Kunst viert dit jaar haar 25 jarig bestaan. Daarom is het programma van WG Kunst extra feestelijk. Er worden verschillende workshops georganiseerd. Er komen een paar ‘wissel’kastjes waarin voor een korte periode Toekomstkunstwerken van buurtbewoners worden getoond. Van 3 t/m 12 juni is de retrospectieve Jubileumtentoonstelling Zilver, met o.a. de kunstwerken uit De Collectie van WG Kunst. Van 18 juni t/m 24 juli 2022 komt er tweede Jubileumtoonstelling. In het verlengde van de BINNENsteBUITEN tentoonstelling komen in de zaal een aantal kastinstallaties met de Toekomst als verbindend thema.

De opening van de kunstroute BINNENsteBUITEN vindt plaats op

Hierna vindt een feestelijke rondleiding (met muziek en performances) plaats.

De kunstroute blijft de hele zomer te zien op het WG terrein en is vrij toegankelijk. Bewoners van het WG terrein kunnen meewerken om de BINNENsteBUITEN kunstroute tot een succes te maken. Dat kan op verschillende manieren:

Vrijwilliger: je kunt je aanmelden als vrijwilliger om mee te helpen tijdens de voorbereidingen. Je kunt hierbij denken aan schilderwerkzaamheden, het plaatsen van de palen, het aanbrengen van de kastjes aan de palen.

Adopteren van een kastje: je houdt toezicht op een vitrinekastje. Je meldt aan WG Kunst of er beschadigingen zijn en/of het kastje anderszins aandacht of onderhoud nodig heeft.

Gids van rondleidingen: je kunt je aanmelden als gids voor de rondleidingen. WG Kunst gaat vooraf een instructie-rondleiding organiseren.

Sponsoring: Stel, je hebt geen tijd of mogelijkheid om praktische werkzaamheden te verrichten, maar je vindt het een prachtig initiatief en wilt dit graag steunen. Dan is er de mogelijkheid om een vitrinekastje te sponsoren. Voor €300 sponsor je al een kastje voor 3 maanden. Je kunt ook meerdere kastjes sponsoren.

Belangstelling? Stuur dan een mail naar: binnenstebuiten@wgkunst.nl onder vermelding van onderwerp/activiteit waaraan je mee wilt werken.

BINNENsteBUITEN

Deze kunstroute is voor iedereen gratis toegankelijk. Hiermee brengen wij kunst van binnen naar buiten. Dit initiatief is in nauwe samenwerking met beeldend kunstenaar Wasco tot stand gekomen.

Verspreid over het terrein worden kleine vitrines aan palen in de grond geplaatst. In deze vitrinekastjes zijn gedurende  3 maanden de  kunstwerken van een vijftigtal kunstenaars te zien. Het thema voor deze editie is TOEKOMST. 

Deelnemend kunstenaars:

Egge Altena, Hannie Berendse, Sylvia van Berkel, Mirjam Berloth, Nelleke Bosland, Anneke Bruin, Niek Bruynzeel, Colette Curfs, Hanneke Dikboom, Maryan Geluk, Johanna de Haan, Casper ter Heerdt, Femke van Heerikhuizen, Francisca Henneman, Evo van Huijzen, Abbas JafariAnne Jansen, Maartje Jaquet, Ellen de Jong, Evelien de Jong, Jelle Kampen, Sandrina Kreek, Nynke Kuipers, Barbara Nanning, Anneliek Nieuwland, Mirjam de Nijs, Dominique Panhuysen, Helmie van de Riet,Tamar Rubinstein, Carla Rump, Joost van Santen, Junya Sato, Joke Schoneveld, Mari Shields, Mieke Schobbe, Ramesj Singh, Diederike Smits, Sharon Feigal, H.F. van Steensel, Inge van der Storm, Kim Streur, Ruud Valster, Chiel Veffer, Annechien Verhey, David de Visser, Joost Visser, Wasco, Arnold Weel, Carolien Wissing, Luitzen Zandbergen.