Stichting WG Kunst is een culturele instelling met ANBI-status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten verzorgt op het gebied van hedendaagse beeldende kunst. De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

WG Kunst heeft een prachtige tentoonstellingszaal in een voormalig ziekenhuispaviljoen midden op het Wilhelmina Gasthuisterrein in Amsterdam West. Gelegen in een oase van groen tussen Overtoom en Kinkerstraat op steenworp afstand van het Vondelpark.

Tentoonstellingen
WG Kunst neemt de plek in tussen atelier en gevestigd galeriecircuit. WG Kunst geeft ruimte aan experiment en stelt kunstenaars in de gelegenheid ontwikkelingen binnen hun werk publiekelijk te tonen. De ruimte kan volledig aan de tentoonstelling worden aangepast.

 

WG Kunst initieert eigen projecten en manifestaties. Daarnaast faciliteert zij kunstprojecten van derden.

Binnen het concept van de Weekendsalon stelt WG Kunst ruimte en expertise ter beschikking aan startende en gevestigde kunstenaars. De Weekendsalon is een kort-maar-krachtige verkooptentoonstelling waarvoor in toenemende mate belangstelling bestaat.

Kunsteducatie
WG Kunst heeft jarenlange ervaring in het organiseren van kunsteducatieve projecten. Waar mogelijk vormen de tentoonstellingen het uitgangspunt voor projecten en workshops met kinderen.

Kinderboekenweek
Ieder jaar wordt een groot (dubbel) talent binnen de kinderboekenwereld uitgenodigd om een tentoonstelling te maken. Ted van Lieshout, Daan Remmerts de Vries, Harriët van Reek en Harrie Geelen, Sylvia Weve, Max Kisman, Fiep westendorp, Floor Rieder hebben bij WG Kunst geëxposeerd, met daaraan gekoppeld workshops voor meer dan honderd schoolklassen.

Young Talent for Sale
WG Kunst verzorgt kunsteducatie op scholen waarbij leerlingen worden uitgedaagd hun talenten te ontplooien.

 

Steun WG Kunst
WG Kunst bestaat al meer dan 20 jaar en bruist van de ideeën. WG Kunst heeft geen vast programmeringsbudget. Om onze plannen en projecten te realiseren hebben wij uw steun nodig.

U kunt WG Kunst daadwerkelijk helpen door ons structureel re steunen:

Word Vriend of Vriendin vanaf € 25,- per jaar.

Word Broeder of Zuster vanaf € 250,- per jaar.

 

WG Kunst zal uw steun goed gebruiken.