‘There is a crack in everything. That’s how the lights gets in.’ L.C.

 

Dit werk verbeeldt de ongetemde groeikracht.

Ik werk altijd vanuit de cirkel, een oervorm
in het centrum van de cirkel is een rustpunt
vanuit het rustpunt komt de beweging…
en dat is wat ik doe:
de essentie van beweging en groei vastleggen in mijn werk

informatie kunstenaar:

Barbara Nanning is al meer dan veertig jaar een internationaal bekende kunstenaar met werken in tal van openbare en particuliere collecties over de hele wereld. De Nederlandse kunstenaar, die zichzelf omschreef als een ‘driedimensionale ontwerper’, kreeg al snel wereldwijde erkenning voor haar unieke schaalvormen en sculpturen.

Na haar afstuderen aan de gerenommeerde Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam (Nederland), begon Nanning haar carrière als keramist. Ze maakte kennis met het medium van levendige kleuren die voorheen alleen mogelijk waren in de schilderkunst. Hiermee gaf zij een onverwachte, bijna onwerkelijke dimensie aan haar werk. Toch nam Nanning al snel de verrassende stap om glas aan haar repertoire toe te voegen – het materiaal waarop ze zich uiteindelijk exclusief zou gaan richten. Experimenterend met pate de verre, glasblazen en vergulden, versmelt ze verschillende werelden tot een geheel eigen beeldtaal.

De natuur, zowel organisch als anorganisch, is een constante bron van inspiratie voor Nanning. Ze bestudeert veelzijdige kristallen, zachte kwallen, bloemen en micro-organismen met een bijzondere fascinatie voor vorm, structuur en geometrie. Haar constante honger naar nieuwe uitdagingen heeft Nanning naar Nový-Bor in Tsjechië gebracht. Daar geniet ze van de steun van de meest getalenteerde glasblazers en polijsters, maar vooral van de mogelijkheid om kleur op een totaal nieuwe manier toe te passen. In Nový-Bor laat Nanning blaast gelobde vormen, die vervolgens worden gezaagd, geslepen, gepolijst en gezandstraald.

Barbara Nanning combineert traditie met vernieuwing, Oosterse weelde met Hollandse soberheid, vrijheid met structuur en rede met emotie. Haar werk is een samensmelting van klassieke ambachtelijke methoden en innovatieve materialen. Daardoor sluit haar taal niet aan bij een bestaande, maar vormt ze een heel eigen universum.

www.barbarananning.nl