Tentoonstelling “De Cycloop”

In de periode rond de Kinderboekenweek 2017 wordt WG Kunst ingericht met het originele werk van Floor Rieder. De tentoonstelling omvat een groot aantal tekeningen, onder meer van het in september te verschijnen boek ‘de Cycloop’. Daarnaast maakt zij speciaal voor de tentoonstelling enkele ruimtelijke installaties, waarbij ook ouderwetse animatietechnieken worden gebruikt zoals de zoötroop.

Floor Rieder is een jonge getalenteerde tekenaar/illustrator. De literaire wereld heeft haar inmiddels ontdekt en zij heeft al diverse prijzen op haar naam staan, onder meer voor haar tekenwerk in ‘Het raadsel van alles wat leeft’. Haar beeldend werk is naast speels en fantasierijk ook informatief en vol zeggingskracht. Zij werkt haar tekeningen gedetailleerd uit en tekent het liefst het hele blad vol. Ze houdt van patronen en ze gebruikt met name zwart/wit in combinatie met enkele steunkleuren (aardetinten).

Haar boek ‘Waar is Ludwig?’ was het prentenboek van de Kinderboekenweek 2016. In deze tentoonstelling maakt zij een grote installatie van dit boek dat de vorm van een huis heeft. Het boek ‘De Cycloop’ geschreven door Daan Remmerts de Vries waarbij Floor Rieder de illustraties maakte,  past heel goed bij het thema van de Kinderboekenweek 2017 ‘Griezelen’. Dit boek wordt op 29 september van 16.00-18.00 uur bij WGKunst gepresenteerd. De originele tekeningen zijn in de tentoonstelling te zien. Kernwoorden bij het werk van Rieder zijn: minimaal kleurgebruik, illustratief en sterk grafisch. Met deze tentoonstelling wil WG Kunst de autonome beeldende zeggingskracht van Floor Rieders werk onder de aandacht brengen van een breed publiek.

Evenals vorige jaren worden workshops voor schoolklassen gegeven. In de herfstvakantie zijn er op 24 en 26 oktober workshops voor kinderen van 6-12 jaar.

Dit kinderboekenweekproject van WG Kunst  is het achtste in een indrukwekkende reeks met achtereenvolgens Ted van Lieshout, Daan Remmerts de Vries, Harriët van Reek, Harrie Geelen,  Annemarie van Haeringen, Sylvia Weve en Fiep Westendorp/Max Kisman.

 

OPENING zaterdag 16 september 2017 van  17.00 – 19.00

Tentoonstellingsperiode 16 september t/m 5 november 2017

Openingstijden dinsdag t/m zondag  13.00 – 17.00

WG KUNST

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28

1054 SP Amsterdam

www.wgkunst.nl   020 6161515