Kunst en Vliegwerk

In de periode rond de Kinderboekenweek 2015 wordt de tentoonstellingsplek van WG Kunst ingericht met het originele werk van Sylvia  Weve. In totaal zijn ongeveer 50 ingelijste werken te zien, naast een aantal grote prints en drie ruimtelijke installaties.

Sylvia Weve is een geweldige eigentijdse tekenaar. Naar elke afbeelding kun je lang kijken en telkens iets nieuws ontdekken. Met een tekening vertelt ze veel verhalen. Haar tekeningen lijken simpel maar zijn uitermate complex. Behalve lijnen en veel details gebruikt ze grote kleurvlakken. Haar grafische achtergrond is in haar werk duidelijk terug te vinden. Zo zie je dikwijls de onderliggende kleurlagen. Ze experimenteert met stijlen en technieken. Haar werk is humoristisch en serieus tegelijk. Zij heeft met veel schrijvers samengewerkt en ook zelf boeken geschreven.

Vooral bij haar laatste prentenboeken “Aan de kant, ik ben je oma niet!” (voor welk boek zij in 2013 de Gouden Penseel kreeg) en “Doodgewoon” ( Woutertje Pieterse Prijs 2015) valt de eenheid van tekst, illustraties en vormgeving op. Sylvia Weve tekent expressief, met veel vaart en beweging. Ze tekent met pen en Oost-Indische inkt, potlood, krijt en de laatste jaren vooral ook met de computer. Het werk van Sylvia Weve past heel goed bij het thema van de Kinderboekenweek 2015.

Kernwoorden bij het werk van Weve zijn: vrijheid, bravoure en zin voor vernieuwing. Met deze tentoonstelling wil WG Kunst de autonome beeldende zeggingskracht van Sylvia Weve’s werk onder de aandacht  brengen van een breed publiek.

Evenals vorige jaren worden gekoppeld aan het bezoek van de tentoonstelling workshops voor schoolklassen gegeven. Dit kinderboekenweekproject  van WG Kunst  is het zesde in een indrukwekkende reeks met achtereenvolgens Ted van Lieshout, Daan Remmerts de Vries, Harriët van Reek, Harrie Geelen en Annemarie van Haeringen.

OPENING
zaterdag 19 september 17.00 – 19.00
met om 17.30 openingsact magician RAMANA die het vliegwerk voor zijn rekening neemt.

Tentoonstellingsperiode
19 september t/m 28 oktober 2015

Openingstijden:
dinsdag t/m zondag  13.00 – 17.00

 

< Archief