Voor en tijdens de Kinderboekenweek 2010, van zaterdag 2 oktober t/m zondag 24 oktober, presenteert WG Kunst het nieuwste beeldend werk van dichter/schrijver/tekenaar/beeldend kunstenaar/grafisch vormgever Ted van Lieshout: de BEELDSONNETTEN.

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar het Verbeelden van Verhalen, onder het motto: De Grote Teken Tentoonstelling. Ted van Lieshout geeft hier met zijn Beeldsonnetten een bijzondere dimensie aan. Van Lieshout gebruikt geen tekst. Door de ritmiek krijgen de beelden een andere betekenis en overstijgen de grens tussen taal en beeld in een nieuwe beeldtaal.

In deze unieke tentoonstelling bij WG Kunst wordt een groot aantal Beeldsonnetten getoond. Speciaal voor deze tentoonstelling worden de Beeldsonnetten in beperkte oplage uitgebracht. Ook heeft Van Lieshout  voor deze gelegenheid ruimtelijk beeldend werk gemaakt.

Multi-talent Ted van Lieshout is geen onbekende in de literaire wereld. In 2009 ontving hij voor zijn gehele oeuvre de Theo Thijssen-prijs voor kinder- en jeugdliteratuur. Daarnaast is hij veelvuldig bekroond voor zijn kinderboeken en dichtbundels. De Beeldsonnetten van Ted van Lieshout zijn nog niet eerder geëxposeerd. Een niet te missen wereldprimeur!!

De tentoonstelling loopt van zaterdag 2 t/m zondag 24 oktober 2010 en is elke dag geopend van 13.00 – 17.00 uur (ook in het weekeind).

De opening is zaterdag 2 oktober van 15.00 – 18.00 uur.