Tussen sneeuwwit en inktzwart

Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek toont WG Kunst het originele beeldend werk van de getalenteerde en veelvuldig bekroonde prentenboekenmaker Annemarie van Haeringen. Het oeuvre van Annemarie van Haeringen is talrijk en veelzijdig. Zij heeft met veel  schrijvers samengewerkt en ook een aantal eigen prentenboeken op haar naam staan. Van Haeringen is meervoudig Gouden Penseelwinnaar en ontving ook een Zilveren Griffel. Vorig jaar werd door het Gemeentemuseum Den Haag, in samenwerking met uitgeverij Leopold, het prentenboek ‘Coco of het kleine zwarte jurkje’ uitgegeven, geschreven en getekend door Van Haeringen. Dit prentenboek is dit voorjaar met een Zilveren Penseel bekroond en thans genomineerd voor een Gouden Penseel.

Het thema van de Kinderboekenweek 2014 is Feest! Voor deze gelegenheid  zijn series originele tekeningen uit een groot aantal  prentenboeken geselecteerd. Ook van haar allernieuwste, dit najaar te verschijnen prentenboek ‘Sneeuwwitje breit een monster’, worden de originele tekeningen tentoongesteld. Geïnspireerd op het thema van de Kinderboekenweek heeft Annemarie van Haeringen een kleurrijke installatie gemaakt met beeldelementen uit haar prentenboeken.

Naast een rijke en onuitputtelijke fantasie is het gewaagde kleurgebruik kenmerkend voor al haar werk. Dieren zijn een belangrijke inspiratiebron: deze spelen vaak een rol in haar subtiele tekeningen. De tentoonstelling belooft een feest van kleur te worden. Ook het beeld van de prinses met de lange haren zal niet ontbreken. Een unieke verzameling van veel nog nooit eerder tentoongesteld werk.

WG Kunst organiseert dit jaar voor de vijfde keer een speciale tentoonstelling met daaraan gekoppeld kunsteducatieve workshops rond de Kinderboekenweek. In 2010 stonden de Beeldsonnetten van Ted van Lieshout centraal.  In 2011 werden de Collages van Daan Remmerts de Vries getoond. In 2012 was Harriët van Reek te gast met haar Letterpoppen. In 2013 was het werk van Harrie Geelen te zien onder de titel Vogeltjesboom. Dit jaar staat Annemarie van Haeringen in de schijnwerpers met de tentoonstelling ‘Tussen sneeuwwit en Inktzwart’.

Iedereen is van harte welkom op de opening.

 

OPENING
zaterdag 20 september 17.00 – 19.00

Tentoonstellingsperiode
20 september t/m 9 november 2014

Openingstijden
dinsdag t /m zondag 13.00 – 17.00

< Archief