Hallo

Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek 2012 zal kinderboekenschrijver en kinderboekenillustrator Harriet van Reek haar originele beeldend werk tonen bij WG Kunst van 29 september t/m 28 oktober 2012.

Harriet van Reek heeft vijf kinderboeken geschreven en getekend, waarvan er vier met een prijs zijn onderscheiden. Lena Lena (Gouden Griffel 1987), Het Bergje Spek (Vlag en Wimpel 1990), Bokje (Zilveren Penseel 2002) en Letterdromen met Do (Zilveren Penseel 2008).

WG kunst heeft opnieuw een speciaal programma in verband met  de Kinderboekenweek. In 2010 stonden de Beeldsonnetten van Ted van Lieshout centraal. In 2011 werd het speelse werk van Daan Remmerts de Vries getoond, waarbij de kinderen Gedurfde Collages maakten. Dit jaar presenteert WG Kunst “Hallo Wereld” met Harriet van Reek .

Harriet van Reeks  beeldend werk is fantasierijk en op een prikkelende manier afwijkend. Van Reek creëert een geheel eigen wereld waarin het openhartige en bijzondere centraal staan. Ze weet constant te verrassen. Je raakt van haar werk een beetje in de war. Vanzelfsprekendheden staan ter discussie. Zij communiceert met beelden en letters en biedt onverwachte invalshoeken op ogenschijnlijk alledaagse gebeurtenissen. Letters worden vaak als zelfstandig beeldelement gebruikt, los van de betekenis.

De tentoonstelling omvat enkele tientallen originele werken, uit verschillende periodes. Sommige werken zijn bekend uit haar boeken. Daarnaast is er werk dat ze speciaal voor de tentoonstelling en voor het thema van de Kinderboekenweek “Hallo Wereld” heeft gemaakt. Harriet van Reek gebruikt de expositieruimte van WG Kunst als atelier. Er komt een tent waarin animatiefilmpjes van “Lena Lena” vertoond worden. Een muur wordt behangen met speciaal door Van Reek ontworpen letterbehang. Meer dan levensgrote poppen vormen samen het woord “Hallo”’.

 

Opening
zaterdag 29 september 17.00 – 19.00 uur

Tentoonstelling
29 september t/m 28 oktober 2012

Open
maandag t/m zondag 13.00 – 17.00

Gedurende de tentoonstellingsperiode vinden er workshops voor schoolklassen plaats.
In de herfstvakantie worden dagelijks creatieve  activiteiten aangeboden geinspireerd op de tentoonstelling.

Met dank aan

 

afk-rgb-klein

 

< Archief