Voor, tijdens en na de Kinderboekenweek 2011 (5 t/m 15 oktober) presenteert WG Kunst de tekeningen en collages van Daan Remmerts de Vries, kinderboekenschrijver en tekenaar//illustrator.WG Kunst organiseert tentoonstellingen Beeldende Kunst. Vanuit deze tentoonstellingen worden dikwijls ook kunsteducatieve activiteiten georganiseerd. Met regelmaat organiseert WG Kunst een tentoonstelling rond een Dubbeltalent, een kunstenaar die gebruikt maakt van 2 of meerdere disciplines.

Daan Remmerts de Vries is zo’n dubbeltalent. Hij heeft voor zijn werk meerdere prijzen en onderscheidingen gewonnen. In 2010 heeft Daan Remmerts de Vries tijdens de Kinderboekenweek 2010 de Gouden Griffel voor het boek “Voordat jij er was” ontvangen, In 2011 kreeg hij de Zilveren Griffel voor “Meneer Kandinsky was een schilder”.
De kans bestaat dat hij dit jaar voor dit boek ook nog de Gouden Griffel ontvangt. 
Daan Remmerts de Vries heeft circa 40 titels op zijn naam staan.Een unieke verzameling originele werken – veelal in groot formaat –  zijn nu voor het eerst in Amsterdam op ware grootte te bewonderen in de expositieruimte van WG Kunst op het WG terrein.

De verschillende technieken die de kunstenaar gebruikt leveren verrassende beelden op en tonen zijn onconventionele manier van werken. Hij maakt werk waarin kleur en structuur sterk contrasteren en allerlei verschillende technieken in vrijheid gecombineerd worden.Het thema van De Kinderboekenweek 2011 is:  Superhelden! – Over dapper durven zijn. Met zijn gedurfde collages geeft Daan Remmerts de Vries hierop een boeiend commentaar.

 

Tot en met 30 oktober iedere dag open tussen 13.00 – 17.00 uur
(let op: maandag t/m vrijdag tot 15.00 uur
workshops met leerlingen!)

In de herfstvakantie (maandag 17 t/m vrijdag 21 oktober) begeleiden kunstenaars van WG Kunst creatieve workshops voor kinderen van 6 – 12 jaar, met het werk van Daan Remmerts de Vries als inspiratiebron.

Tijdsduur
dagelijks van 11.00 – 16.00 uur.

Kosten
€ 20 per dag

< Archief