Vogeltjesboom

Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek 2013 toont WG Kunst het originele beeldend werk van schrijver / illustrator Harrie Geelen.

Harrie Geelen heeft in de loop van zijn carrière veel kinderboeken geschreven en getekend, waarvan er diverse zijn onderscheiden:  Beertje Pippeloentje (Gouden Penseel), Herman het kind en de dingen (Zilveren Griffel), Juffrouw Kachel van Toon Tellegen (Zilveren Penseel),  De plant van Jan (Zilveren Penseel).Hij illustreerde vrijwel alle boeken van zijn vrouw Imme Dros, met wie hij samen o.a. de Woutertje Pieterse Prijs ontving.  Verder heeft Geelen bekende televisieseries als “Oebele”, “Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer” en “Q en Q”  en “De sommeltjes” op zijn naam staan. Geelen kreeg als tekenfilmer een Gouden Kalf voor “Getekende mensen”. Hij tekende voor script, design, regie en animatie bij de speelfilms “Carmen & Ik” en “Annetje Lie in het holst van de nacht”. Hij is daarnaast componist en songwriter. Voor heel veel voorstellingen van Frank Groothof leverde hij door de jaren heen de muziekteksten en scripts.

WG Kunst organiseert al enkele jaren een speciaal programma rondom de Kinderboekenweek. In 2010 stonden de Beeldsonnetten van Ted van Lieshout centraal.  In 2011 werden de Collages van Daan Remmerts de Vries getoond. In 2012 was Harriët van Reek te gast met haar Letterpoppen. Dit jaar, 2013,is het werk van Harrie Geelen te zien onder de titel Vogeltjesboom. Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar sport en spel.

Harrie Geelens beeldend werk is speels, fantasierijk en uitbundig. Hij is de nestor van het Nederlandse kinderboek. De tentoonstelling is een hommage aan de persoon en het werk van Harrie Geelen.
Een leven lang spelen kleurrijk in beeld gebracht.

 

OPENING
zaterdag 21 september 17.00 – 19.00

TENTOONSTELLINGSPERIODE
21 september t/m 10 november

Openingstijden
dinsdag t /m zondag  13.00-17.00

< Archief