OPROEP DEELNAME KUNSTROUTE BINNENsteBUITEN 2024

 

thema SCHAAMTE

WG Kunst organiseert  deze zomer voor de vierde keer een kunstroute BINNENsteBUITEN in de openbare ruimte, met als thema SCHAAMTE. De route is te zien in de zomerperiode van 31 mei t/m 1 september 2024. Een buitenmuseum, toegankelijk en laagdrempelig voor buurtbewoners uit de directe omgeving en mensen daarbuiten. Een geschenk aan de buurt. De route loopt vanuit WG Kunst over het WG terrein. Naast vitrinekastjes van buurtbewoners komt er ook een aantal kastjes voor cliënten van Mentrum.

Graag willen we kunstenaars uitnodigen een kunstwerk/installatie voor een vitrinekastje te bedenken, met als onderwerp SCHAAMTE. Onze voorkeur gaat uit naar kunstwerken die speciaal voor de vitrinekastjes worden gemaakt of aangepast. Hierbij moet rekening worden gehouden met de driedimensionale presentatie in het kastje (buitenmaten 50 x 40 x 20). Er zijn staande (verticale) en liggende (horizontale) kastjes beschikbaar.

Toelichting bij het thema Schaamte:

Schaamte is te omschrijven als een soort gêne voor iets wat je gedaan of juist niet gedaan hebt. Een gevoel van innerlijke verlegenheid. Of een onbehaaglijk of onaangenaam gevoel. Schaamte hangt altijd samen met een sociale context. Het komt voort uit angst voor veroordeling en afwijzing door anderen. Dit stamt nog uit de tijd dat je in je eentje buiten de groep niet kon overleven. Schaamte zorgt ervoor dat je je aanpast, zodat je niet al te zeer afwijkt van de rest.

AANMELDING

Als je mee wilt doen, stuur dan per mail enkele afbeeldingen van het werk dat je in wilt zenden. Als je van plan bent nieuw werk te maken omschrijf dan je plannen en licht deze met beeldmateriaal toe. WG Kunst selecteert uit alle inzendingen 50 kunstenaars om mee te doen.

Voorwaarden voor deelname:

-Je stelt je werk beschikbaar voor de duur van de expositieperiode.

-Je kunstwerk is te koop via de webshop van WG Kunst.

– Bij verkoop hanteert WG Kunst 35% provisie.

– De waarde van het kunstwerk bedraagt maximaal € 500.

– De kunstwerken zijn niet verzekerd.

Als je belangstelling hebt om mee te doen, meld je dan vóór 8 april 2024 per email aan bij WG Kunst.

Wij hebben hiervoor een apart emailadres gereserveerd: binnenstebuiten@wgkunst.nl