KUNSTROUTE BINNENsteBUITEN SCHAAMTE 2024

WG Kunst organiseert deze zomer voor de vierde keer een kunstroute in de openbare ruimte BINNENSTEBUITEN, met als thema SCHAAMTE. De route is te zien van 31 mei t/m 1 september 2024.

Een buitenmuseum, toegankelijk en laagdrempelig voor buurtbewoners uit de directe omgeving én alle mensen daarbuiten. Dit jaar loopt de route vanuit WG Kunst over het WG terrein naar het Mentrum. Ruim 50 vitrinekastjes met kunst zijn de hele zomer te bezichtigen. Behalve een aantal kunstkastjes voor cliënten van Mentrum zijn ook 5 kunstkastjes voor buurtbewoners gereserveerd. Er is een genummerde plattegrond verkrijgbaar bij WG Kunst en bij de informatiekastjes die verspreid over het WG terrein staan,

Meer informatie over de kunstenaar en het kunstwerk is te vinden via de QR code op het vitrinekastje. Er worden op aanvraag gratis rondleidingen georganiseerd en voor kinderen is een Kijk-en-Doe-boekje beschikbaar. De buitenkunstroute is 24/7 te bezichtigen gedurende de tentoonstellingsperiode.

Deelnemend kunstenaars zijn:

Egge Altena, Mirjam  BerlothNienke Beukers, Bernadien Bos, Marlieke Bosman, Grietje Bouman, Irene Bruns, Colette Curfs, Gertruud Dentjens, Jos den Dikken, Margot van Ham, Monique Harderwijk, Bien van Heek, Francisca Henneman, Jet Hessels,  Marijke Janssen, Maartje Jaquet, Rob Komen, Pieter Kusters, Roos van LieropMarina Metaal, René Mos, Wijnhard Dariusz OlmoRené Onclin, Astrid Oudheusden, Melanie Ouwehand, Lisbeth Parisius, Sjaak Rood, Tamar Rubinstein, Boudewijn Ruckert, Junya Sato, Tynke van Schaik, Marit Scheulderman, Catharina Scholten, Joke Schoneveld, Diederike Smits, H.F. van Steensel, Inge van der Storm, Harriet Stroomberg, Kim Streur, Arli Timbre, Rudolf Valster, Chiel Veffer,  Annechien Verhey, David de Visser, Marianne Wagemaker, Wasco, Arnold Weel, Marianne Wijermars, Sharone Wikkeling, buurtkastje24, buurtkastje26, buurtkastje45, buurtkastje49, buurtkastje53

 

BINNENsteBUITEN dankt de Gemeente Amsterdam West,  Helden van West, Gemeentewerken Amsterdam, Mentrum, Het Fonds voor West, Nut Amsterdam, Stichting Het Amsterdamsche Fonds, Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds voor de ondersteuning van dit project.

,

Van 31 mei t/m 16 juni 2024  is in WG Kunst de gelijknamige tentoonstelling Schaamte te zien, in het verlengde van de kunstroute in de expositieruimte van WG Kunst. Hierin is werk te zien van Anne van de Pals, Astrid Oudheusden en Pieter Kusters.  Deze tentoonstelling is geopend dinsdag t/m zondag 13.00-17.00 uur.

OPENING vrijdag 31 mei 17.00 -19.00 uur