De KUT; ceci n’est pas un vagin
2023
abstract embrodery
35cm-28cm
niet ingelijst, origineel op karton bevestigd

Nergens zoveel schaamte over als over het vrouwelijk geslachtsdeel: de KUT. Het 3 lettervormige woord geeft me bij het uitspreken van de ware betekenis van het woord al een rode kleur op mn wangen. Terwijl ik het zonder blikken of blozen tig keer per dag uitschreeuw als iets niet gaat zoals ik het zou willen. De schaamte heerst voornamelijk bij de vrouwen zelf! De meest uitgevoerde cosmetische ingreep is die van de schaamlipcorrectie. Beginnend bij de leeftijd van 18 jaar. Waarom die schaamte, waarom dat streven naar de perfecte KUT? En wie bepaald dat? Door een man is de DICKPIC binnen een seconde en zonder nadenken verstuurd. Trots!Hij zal de vingers die nog ruiken naar de KUT van zn geliefde onder de neus van een vriend houden: Triomf!
Tegelijkertijd zal diezelfde man een opmerking maken over een ongewassen onderbroek bij het voorbij lopen van de viskraam.

Stof tot nadenken……ieder steekje brengt me verder…..

Tegenstrijdigheid, mysterie, onwetendheid, onbegrepen, onweerstaanbaar……
Geen 1 hetzelfde and yet, de helft vd bevolking heeft er 1.

Hulde aan de KUT, even geen schaamte, even in vol ornaat in een geel kastje …

Bernadien Bos-BBATTELIERAMSTERDAM
Geschoold in zowel klassieke als boeddhistische psychologie, voelt ze zich voornamelijk aangetrokken tot het begrip “leegte”. In haar gesprekken met cliënten legt ze de nadruk op “ont-leren, niet-weten en maakt ze gebruik van stilte. Sinds twee jaar vertaald ze dit ook in haar textielkunst. Gegrepen door de textuur, het ambacht en het verhaal van de materie, maakt ze op geheel eigen wijze en ongeschoolde manier werken die het dagelijks leven abstraheren. Ieder steekje brengt haar dichter bij de leegte