Bij bezoek van de tentoonstelling (dus ook bij de Opening) is een geldig Corona Toegangs Bewijs noodzakelijk

LABORATORIUM  *  EXPOSITIE  *  PUBLICATIE

 Wie gelooft er nu nog in de waarheid?! Niemand toch zeker. Iedereen vertelt voortdurend allerlei leugens en onzin op TV en internet. Je gelooft je oren en zelfs je ogen al lang niet meer. Je wordt er zo moe van dat alles je niet meer interesseert. Het kan je eigenlijk allemaal niets meer schelen. Je weet dat je bedonderd wordt maar het is te vermoeiend om je daar nog tegen te verzetten. DE WAARHEID is niet belangrijk meer. Ze devalueert. Ze leidt aan ontwaarding. Ze is kneedbaar en maakbaar geworden. Op sterven na dood. Of misschien toch niet?

 BIJ WG KUNST wordt deze augustus DE WAARHEID onderzocht en ontleed tijdens een  Interdisciplinair kunstproject. Met eerst een openbare werkperiode, gevolgd door een expositie en publicatie met daarna nog weer een expositie.

Van 3 t/m 13 augustus 2021 komen acht kunstenaars samen om in WG Kunst De Waarheid te onderzoeken. Met als doel hun bevindingen om te zetten in een expositie. De Waarheid te verbeelden of juist nog mistiger te maken. Tien dagen lang is de ruimte van WG Kunst een open laboratorium waarin gedachten direct  worden omgezet in kunstwerken. Dit alles probeert curator Wasco (Stripschapprijs 2020) enigszins in goede banen te leiden.

De kunstenaars bestrijken zoveel mogelijk disciplines met tekst, beeld, illustraties, animaties, gedichten, ruimtelijk werk en wat ze verder nog kunnen verzinnen.

Om zich te buigen over wat nu precies DE WAARHEID is komen bijeen:

 Mohammed Benzakour (schrijver)

Gershwin Bonevacia (dichter)

Sadrie Alves (tekenaar)

Claudie de Cleen (illustrator)

Floor de Goede (stripmaker)

Aisha Madu (animatie)

Ina van Zyl (beeldend kunstenaar)

& Wasco (stripkunstenaar)

 

Doe mee aan de crowdfunding Samen maken we DE WAARHEID

Samengebracht in de tentoonstellingsruimte van WG Kunst doen de kunstenaars via beeldend en literair werk onderzoek naar de betekenis van De Waarheid. Is het werkelijk zo dat in onze tijd het begrip waarheid aan erosie onderhevig is? Of is het misschien gewoon zo dat leugen en misleiding van alle tijden zijn en dat dit alleen tegenwoordig meer in het oog springt. Moeten wij ons echt zorgen maken? Of is er ook veel te zeggen ten voordele van twijfel en onzekerheid. Leidt scepsis niet ook tot meer onderzoek en analyse?

Geïnspireerd door elkaar, samen en individueel maken zij teksten, gedichten, (beeld) verhalen,  animaties,  tekeningen, schilderwerk, wandschilderingen, ruimtelijk objecten en meer. WG Kunst fungeert als experimenteerplek, waar een totaalkunstwerk ontstaat met kunstwerken die anders nooit gemaakt zouden worden. Alles wordt live en in de openbaarheid gecreëerd. Nieuw, vers en nooit eerder vertoond!

In augustus begint WG Kunst een Crowdfunding bij Voordekunst om de publicatie mogelijk te maken. Tijdens de tentoonstellingsperiode worden enkele Zomeravonden over de Waarheid georganiseerd. Data en programma worden later bekend gemaakt.

Hier een digitale versie van de krant De_Waarheid_WG_Kunst

DE WAARHEID AGENDA:

3 t/m 13 augustus 2021     – Openbare werkperiode HET LABORATORIUM DE WAARHEID
13 t/m 29 augustus 2021   –  EXPOSITIE DE WAARHEID IN DE STEIGERS

13 november 2021             –  Feestelijke presentatie publicatie DE WAARHEID

13 t/m 28 november 2021  –  Tweede expositie: DE PERFECTE WAARHEID

Openingstijden dagelijks 13.00 – 17.00 (maandag gesloten)

WG KUNST

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28

1054 SP Amsterdam 020 6161515

wgkunst@wgkunst.nl  www.wgkunst.nl

Met dank aan het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Prins Bernhard Cultuur Fonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Mondriaanfonds.

 

 

 

prins-bernhard-cultuurfonds_rgb_logo-800x846px