Groepstentoonstelling
in het kader van het 25 jarig Jubileum van WG Kunst

3 juni t/m 19 juni 2022

WG  Kunst bestaat dit jaar 25 jaar!

Dit wordt in juni gevierd met een aantal tentoonstellingen en activiteiten, waaronder  workshops, tekensessie, artist talks, muziekoptredens, rondleidingen en meer.
De tentoonstelling ZILVER is de eerste Jubileumtentoonstelling. Op 18 juni gaat de BINNENsteBUITEN kunstroute op het WG terrein van start. Deze openbare kunstroute met 50 vitrinekastjes met kunst is de hele zomer (van 18 juni tot 21 september) te zien. Op 24 juni opent de tweede Jubileumtentoonstelling in WG Kunst die duurt t/m 24 juli.

De afgelopen 25 jaar hebben honderden kunstenaars in WG Kunst geëxposeerd. Hieruit hebben wij een selectie gemaakt. De basis van deze tentoonstelling wordt gevormd door de kunstwerken van de COLLECTIE, van kunstenaars die een kunstwerk ter beschikking hebben gesteld voor de Vrienden van WG Kunst. Wij hebben deze kunstenaars gevraagd om nog een nieuw werk te maken voor deze expositie, aansluitend op het heden en/of de toekomst. Daarnaast hebben wij een aantal (andere) kunstenaars, met wie wij de afgelopen periode intensief hebben samengewerkt, uitgenodigd om een kunstwerk voor deze retrospectieve tentoonstelling te maken.Vrijwel alle Kinderboekenweek illustratoren van de afgelopen twaalf jaar zijn in de tentoonstelling met een kunstwerk  vertegenwoordigd. Alle kunstwerken zijn te koop.

Er zijn ook twee videopresentaties te zien. In de ene video wordt teruggekeken op de afgelopen jaren in WG Kunst. De andere video bestaat uit korte interviews met kunstenaars die hun visie geven op (de toekomst van de)  kunst.

Wij nodigen u allen van harte uit om deze tentoonstelling te komen bezoeken en samen met WG Kunst dit gedenkwaardige Jubileum te vieren.
Het activiteitenprogramma van juni staat binnenkort op de website van WG Kunst.

OPENING: vrijdag 3 juni om 17.00 uur
Openingswoord door Lode Wigersma, voorzitter Bestuur WG Kunst (samen met de bestuursleden Corrie Steffens en Floor Bos)
Openingstijden 4 t/m 19 juni dagelijks 13.00-17.00 uur

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam | www.wgkunst.nl | wgkunst@wgkunst.nl | 020 6161515

 

In 1998 exposeerde in WG Kunst (werd toen nog de WG Expozaal werd genoemd)

Marta Frygios, Agnes Bompy, Jessica Muller/ Carola Rombouts, Stichting Art 3D, Gerelateerd Dzjind/ Dawee Molom, Kunstweb, Joost Bresser, Kunst in Beweging, Catherine Kenny, Mariëlle Lucie Clement, Guus Glass, Marlies Mandersloot/ George Degenhart, Theo de Feyter