groepstentoonstelling

in het kader van het 25 jarig Jubileum van WG Kunst

3 juni t/m 19 juni 2022

WG  Kunst bestaat dit jaar 25 jaar!

Dit wordt in juni gevierd met een aantal tentoonstellingen en activiteiten, zoals workshops, tekensessie, artist talks, muziekoptredens, rondleidingen en meer.
De
tentoonstelling ZILVER is de eerste Jubileumtentoonstelling die begint op vrijdag 3 juni 17.00 uur. Op zaterdagmiddag 18 juni gaat de BINNENsteBUITEN kunstroute op het WG terrein van start. Deze openbare kunstroute met 50 vitrinekastjes met kunst is de hele zomer (van 18 juni tot 21 september) te zien. Op vrijdag 24 juni 17.00 uur opent de tweede Jubileumtentoonstelling in WG Kunst Futuro, over de toekomst met voornamelijk jonge kunstenaars.

De afgelopen 25 jaar hebben honderden kunstenaars in WG Kunst geëxposeerd. Hieruit hebben wij een selectie gemaakt. De basis van deze tentoonstelling wordt gevormd door de kunstwerken van de Collectie, van kunstenaars die een kunstwerk ter beschikking hebben gesteld voor de Vrienden van WG Kunst. Wij hebben deze kunstenaars gevraagd om ook een nieuw werk te maken voor deze retrospectieve tentoonstelling, aansluitend op het heden en/of de toekomst. Daarnaast is een aantal (andere) kunstenaars, met wie wij de afgelopen periode intensief hebben samengewerkt, uitgenodigd om aan de expositie deel te nemen. Bijna alle kunstenaars van de Kinderboekenweekprojecten van de afgelopen twaalf jaar doen mee met de tentoonstelling. Alle kunstwerken zijn te koop.

In de tentoonstelling zijn ook twee videopresentaties te zien. In de ene video wordt teruggekeken op de afgelopen jaren in WG Kunst. De andere video bestaat uit korte interviews met kunstenaars die hun visie geven op (de toekomst van) kunst.

Wij nodigen u allen van harte uit om deze tentoonstelling te komen bezoeken en samen met WG Kunst dit gedenkwaardige Jubileum te vieren.

Het activiteitenprogramma voor juni kunt u hier bekijken

OPENING: vrijdag 3 juni 2022 om 17.00 uur

Openingswoord door Lode Wigersma, voorzitter Bestuur WG Kunst

Openingstijden 4 t/m 19 juni dagelijks 13.00-17.00 uur (maandag gesloten)

WG Kunst

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28

1054 SP Amsterdam

www.wgkunst.nl | wgkunst@wgkunst.nl | 020 6161515

Overzicht deelnemend kunstenaars Jubileumtentoonstelling WG Kunst ZILVER

de Collectie van WG Kunst

Barbara Nanning, H.F. van Steensel, Joop Haring, Anne-Marie Trovato, Marieke Zeeman, Wil van Blokland, Marian Bijlenga, Caren van Herwaarden, Sylvia Doeleman, Frans Berntsen, Tamar Rubinstein, Susan Hammond, Marijke Janssen, Simon Oud, Petra Morenzi, Coos Dieters, Mohamed Bouyzgarne, Jelle Kampen, Wendela de Vries, Beth Namenwirth, Anita Manshanden, Charley Reuvers, Isabelle Duval  en werk van Pauline Wiertz 

Kinderboekenweekillustratoren

Harrie Geelen*) , Annemarie van Haeringen, Wim Hofman, Thé Tjong Khing, Max Kisman, Martijn van der Linden, Harriet van Reek*) en Sylvia Weve

Overige kunstenaars

Wafae Ahalouch, Femke van Heerikhuizen, Jeroen Kee, Anne van de Pals, Ruud Valster, Chiel Veffer, Ludwig Volbeda, Wasco, Mino Wortel en Luitzen Zandbergen.

*) van Harrie Geelen en Harriet van Reek is werk te zien uit de Collectie van WG Kunst