WG Kunst presenteert het project Tweestrijd in aansluiting op het gelijknamige thema van de Boekenweek 2021. Een experimentele kunstmanifestatie met interactie tussen beeldende kunst en poëzie. Curator is Tammo Schuringa.

In het project Tweestrijd ontstaan nieuwe verhalen, waarin kunstenaars van verschillende disciplines op elkaar reageren. Beeldend kunstenaars maken werk naar aanleiding van werk van dichters, samen creëren ze verhalen die anders nooit waren ontstaan.

Tweestrijd is hoogstpersoonlijk en speelt zich voor de buitenwereld onzichtbaar af in iemands hoofd en hart. Door middel van dit interdisciplinaire kunstproject met poëzie en beeldende kunst als ingrediënten wordt de gevoerde strijd universeel en kunnen lezers en kijkers kennisnemen van de verschillende aspecten die aan tweestrijd zijn verbonden.

Deelnemende dichters

Maud Vanhauwaert
Maria Barnas
Asha Karami
Maarten van der Graaff
Arno van Vlierberghe

Deelnemende beeldend kunstenaars

Marijn van Kreij
Jantien Jongsma
Voebe de Gruyter
Charlotte Schleiffert
Tammo Schuringa

Bij de tentoonstelling  verschijnt een publicatie, een leporello, in beperkte oplage (ca 700 exemplaren).  Hierin zijn de voor de tentoonstelling gemaakte werken (tekst en beeld) opgenomen.  De publicatie wordt in eigen beheer uitgegeven met behulp van Crowdfunding via voordekunst. Werktitel: TWEESTRIJD, beeld en taal in dubio.

start 6 maart 2021

tentoonstellingsperiode 6 t/m 28 maart 2021

geopend dinsdag t/m zondag 13.00-17.00 uur

reservering met tijdslots via www.wgkunst.nl

Voorproefje: Afbeeldingen van Jantien Jongsma bij een gedicht van Maarten van der Graaff

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28

1054 SP Amsterdam

www.wgkunst.nl

020 6161515