BINNENsteBUITEN is een Kunstroute op het WG terrein, georganiseerd door WG Kunst.

Uiteindelijk komen er 50 vitrinekastjes met kunst. 

BinnensteBuiten -Het werk van Tamar Rubinstein is te zien in de Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat

 

 

Effective flowering shrubs
glas, boek, gem.techn
2021   

21×28

Tamar Rubinstein (1962) woont en werkt in Amsterdam op het WG-terrein. Zij volgde haar opleiding aan de Rietveld Academie. In vrijwel al haar werk speelt de collage een grote rol, de laatste tijd in een meer driedimensionale vorm. Wat eerst op het platte vlak plaatsvond speelt zich nu af in uitgeholde boeken en bestekdozen. Het zijn voorstellingen die het midden houden tussen landschap en stilleven. Daarin kunnen behalve gevonden waardeloze papiertjes als bonnetjes, kaartjes en verpakkingen ook wat volumineuzere voorwerpen hun nieuwe functie bekleden. Het geheel wordt  een uiterst gestileerde vorm van recycling, waarbij zorgvuldig geschikt en geschoven wordt om tot de juiste en gewenste  compositie te komen.

De titels van de werken zijn niet onbelangrijk, vaak geven ze net een licht humoristische draai aan een werk, waardoor een zekere lichtheid wordt neergezet die tot doordenken noodt, maar de toeschouwer ook met verwondering achter kan laten.

Meer werk van Tamar Rubinstein is te vinden bij Galerie Artacasa, www.artacasa.nl

 

 

Binnenstebuiten

Gedurende de lenteperiode presenteert WG Kunst BINNENsteBUITEN, een kunstroute in de openbare ruimte waar van kunstwerk naar kunstwerk gelopen kan worden. Een Buitenmuseum. Het initiatief is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Wasco, beeldend kunstenaar en winnaar Stripschapprijs 2020.

Nu de musea nog steeds gesloten zijn en met de lente in aantocht is het tijd om kunst van binnen naar buiten brengen. Veel kunstenaars hebben werk gemaakt dat onzichtbaar is gebleven voor de buitenwereld.  Het publiek heeft inmiddels enorme behoefte aan het zien en ervaren van kunst en creativiteit. WG Kunst en de kunstenaars zien deze kunstroute als een cadeau aan bewoners en bezoekers van het Wilhelmina Gasthuisterrein.

In vitrinekastjes op palen, die op een aantal plekken in de gemeenschappelijke  grond op het WG terrein wordt geplaatst, worden originele kunstwerken getoond. De kunstwerken zijn gemaakt door kunstenaars uit Oud West en omgeving. Het thema van het project is Lente. De kastjes zijn herkenbaar aan hun opvallende gele lentekleur.

De kunstroute start vanaf 21 maart 2021 met negen vitrines met  kunstwerken. De route blijft tot 21 juni 2021. Gedurende deze periode zal de kunstroute geleidelijk uitgroeien tot een vijftigtal kastjes met kunstwerken.

Wilt u meer informatie neem contact op met WGKUNST 020 6161515

 

HOU JE VAN KUNST?
Word vriend van WG Kunst