BINNENsteBUITEN is een Kunstroute op het WG terrein, georganiseerd door WG Kunst.

Uiteindelijk komen er 50 vitrinekastjes met kunst. 

Dit werk van Gerbrig Seidel is te zien in de Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat

 

 

Gerbrig Seidel

Aquarel

A5

2021

 

Sinds 1985 woon en werkt Gerbrig Seidel in Oud West.  

De fiets is mijn favoriete vervoermiddel en zonder een schetsblok ga ik niet op stap. In het begin van de eerste lockdown waren we, mijn man Nico en ik, onderweg naar een feestje in Brabant. Plotseling werd alles afgelast en moesten we met onze fietsen in de trein terug naar huis. Het was een overvolle zingende zaterdagavond trein. We konden er nog maar net bij, waardoor we bijna flauw vielen. Er was geen weg terug. Een paar dagen later drong het gekke en de ernst van de situatie tot ons door. Deze tekening is een van de eerste uit de serie, die ik in coronatijd heb gemaakt. Een weemoedige kwinkslag naar een bekende liedje ‘Yesterday’. 

 www.gerbrigseidel.nl 

 

Gedurende de lenteperiode presenteert WG Kunst BINNENsteBUITEN, een kunstroute in de openbare ruimte waar van kunstwerk naar kunstwerk gelopen kan worden. Een Buitenmuseum. Het initiatief is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Wasco, beeldend kunstenaar en winnaar Stripschapprijs 2020.

Nu de musea nog steeds gesloten zijn en met de lente in aantocht is het tijd om kunst van binnen naar buiten brengen. Veel kunstenaars hebben werk gemaakt dat onzichtbaar is gebleven voor de buitenwereld.  Het publiek heeft inmiddels enorme behoefte aan het zien en ervaren van kunst en creativiteit. WG Kunst en de kunstenaars zien deze kunstroute als een cadeau aan bewoners en bezoekers van het Wilhelmina Gasthuisterrein.

In vitrinekastjes op palen, die op een aantal plekken in de gemeenschappelijke  grond op het WG terrein wordt geplaatst, worden originele kunstwerken getoond. De kunstwerken zijn gemaakt door kunstenaars uit Oud West en omgeving. Het thema van het project is Lente. De kastjes zijn herkenbaar aan hun opvallende gele lentekleur.

De kunstroute start vanaf 21 maart 2021 met negen vitrines met  kunstwerken. De route blijft tot 21 juni 2021. Gedurende deze periode zal de kunstroute geleidelijk uitgroeien tot een vijftigtal kastjes met kunstwerken.

Wilt u meer informatie neem contact op met WGKUNST 020 6161515

 

HOU JE VAN KUNST?
Word vriend van WG Kunst