Timna van Dam is schilder, daarnaast fotografeert zij. Na een lange periode van kleurrijke geabstraheerde landschappen in dikke lagen olieverf kreeg zij twee jaar geleden sterk de behoefte zich los te maken van vorm en medium en vooral van de ‘verslaving’ aan de verwijzing, hoe minimaal ook, naar de herkenbare werkelijkheid.

Het verrassende van haar recente werk is dat de abstract opgezette doeken sterke associaties oproepen aan bewegende filmbeelden van mensen of landschappen. Daarnaast getuigen zij van puur schilderplezier. Zie: www.flickr.com/photos/timnavandam

Ron Mesland schildert sinds 12 jaar. Daarnaast is hij tekstschrijver, zanger en componist. Hij is gefascineerd door de transformatie van realisme naar abstractie die hij in zijn werk aanbrengt. Daarmee probeert hij de werkelijkheid zoals hij die ervaart dichterbij te brengen. Van licht vervreemdende familietaferelen tot landschappen.
Hij heeft  veel op karton gewerkt en zal een ruime selectie uit dit werk tonen. Het laatste jaar werkt hij vooral op doek.

Hun gezamenlijke expositie bij WG Kunst is ingegeven door de wederzijdse waardering voor elkaars werk, waarbij herkenning, ondanks de verschillende benadering, een sterke rol speelt. Deze expositie is een onderzoek naar raakvlakken en botsingen. Tijdens de expositie werken Timna van Dam en Ron Mesland dit onderzoek nader uit door daadwerkelijk over elkaars werk heen te schilderen.

 

OPENING vrijdag 23 mei 17.00 – 19.00
met medewerking van Theo Peters en Multigitarist Steef Vellinga

zaterdag 24 mei 12.00 – 17.00
inloop-performance: de schilders bewerken elkaars werk

zondag 25 mei 12.00 – 17.00
informele finissage Schilderbewerk

 

< Archief