Archipel Amsterdam – Thuis

Archipel Amsterdam is een serie tentoonstellingen waarbij elke expositie wordt gemaakt door kunstenaars met een niet-Westerse culturele achtergrond. Alle deelnemend kunstenaars wonen en werken in Nederland.

De serie komt voort uit nieuwsgierigheid naar hoe verschillende culturen in de Nederlandse kunst tot uiting komen. De kunstenaars die meedoen met het project zijn Nederlandse kunstenaars, maar hun culturele achtergrond heeft altijd invloed. Met deze serie wordt verkend hoe de grote verscheidenheid aan culturen in de Nederlandse kunst een rol speelt.

De eerste editie van Archipel Amsterdam heet ‘Thuis’. Thuis is een universeel thema dat door iedereen persoonlijk gevoeld en beleefd wordt. Vier kunstenaars uit verschillende disciplines maken een tentoonstelling rondom dit thema. Niet eerder hebben deze kunstenaars samengewerkt.

De uitkomst van de tentoonstelling is ongewis en de expositie zelf zal gedurende de tentoonstellingsperiode steeds veranderen en aangevuld worden. De teksten van Nisrine Mbarki zijn op diverse plekken in de openbare ruimte van Amsterdam te zien. Reacties van Amsterdammers worden gefilmd en in de tentoonstelling ingebracht. Kortom het is een levendige, interactieve, informatieve en dynamische tentoonstelling bestaande uit een installatie, teksten, poëzie, filmfragmenten en interviews.

Yahya Gaier – acteur, regisseur

Nisrine Mbarki – schrijfster

Mohamed Bouyzgarne – beeldend kunstenaar/curator

Jeroen Kee – beeldend kunstenaar en initiatiefnemer

Opening zaterdag 18 maart 17:00 – 19:00

Tentoonstellingsperiode 18 maart t/m 2 april

Dinsdag t/m  zondag 13.00 – 17.00

 

FINISSAGE

zondag 2 april 15.00-17.00 Artist Talk over Archipel Amsterdam – Thuis

met Mohamed Bouyzgarne, Nisrine Mbarki,
en Jeroen Kee,

 

 

 

 

met dank aan: