Concept Jeroen Kee

WG Kunst opent het nieuwe jaar met de kunstinstallatie ‘The Secret Life of Art’, naar een concept van Jeroen Kee. The Secret Life of Art is een project van de stichting Making Art Public (MAP). Deze kunstmanifestatie is gericht op kunst bij mensen thuis in Amsterdam Oud- West en nabije omgeving. De manifestatie is in de zomer van 2015 gestart met de tentoonstelling ‘Mijn Favoriet’ in WG Kunst en krijgt heden een vervolg met de installatie in WG Kunst en een aantal andere interactieve elementen.

De multimediale kunstmanifestatie ‘The Secret Art of Life’ bestaat uit:
– website thesecretlifeofart.nl
– 14 luisterroutes door de buurt
– raamexposities
– kunstinstallatie in WG Kunst

Op de website van thesecretlifeofart is een (groeiend) aantal favoriete kunstwerken van buurtbewoners te zien. Behalve een afbeelding van het kunstwerk ‘sec’ wordt ook getoond hoe het kunstwerk in zijn omgeving (meestal de huiskamer) hangt of staat.
Deze presentatie gaat vergezeld van een verhaal over de verkrijging van desbetreffend kunstwerk en de betekenis ervan voor de eigenaar. De website blijft open voor nieuwe aanmeldingen: buurtbewoners kunnen nog steeds hun favoriete kunstwerk aanmelden: www.thesecretlifeofart.nl

Er zijn 14 literaire luisterroutes door de buurt, speciaal voor deze manifestatie geschreven en gebaseerd op ingezonden foto’s van kunstwerken. Via een app kunnen de routes worden gedownload en zo al wandelend worden gevolgd. Deelnemend schrijvers zijn George Moormann, Rens van der Knoop, Stijn van der Loo, Lukas Dijkema, Cees van Ede, Jaap Hoogteijling, Ernst Swaan, Jeroen Kee, J.H. van Geemert, Arie Kant en Onno Sven Tromp en Job Degenaar.

De raamexposities worden gevormd door de thuisexposities door de buurt, buurtbewoners die hun gordijnen openhouden en passanten een blik op hun favoriete kunstwerk gunnen.

De installatie in WG Kunst wordt gevormd door de presentatie van een aantal uitgekozen kunstwerken van buurtbewoners (met toelichting) in de context van een door Jeroen Kee ter plekke gecreëerde omgeving. Ook is in WG Kunst een plattegrond en nadere informatie over de audioroutes en raamexposities verkrijgbaar.

Tentoonstellingsperiode 9 t/m 31 januari 2016

De manifestatie start vanuit Beeldend Gesproken in de Hallen in Amsterdam Oud-West op zaterdag 9 januari 2016 om 16.00 uur.

Na de officiële opening volgt om 17.30 een wandeling naar WG Kunst, alwaar de installatie te bezichtigen is (tot 19.00 uur).
De installatie in WG Kunst is elke dag van 16.00 – 20.00 uur te bezoeken, behalve op maandag.
De installatie en de audioroute zijn het beste in het (schemer) donker te beleven.

 

< Archief