Na het succes van Tekenmania (april 2014 en 2015) heeft WG Kunst dit jaar  Wasco (een deelnemend kunstenaar van Tekenmania) uitgenodigd om als curator/deelnemer een aantal tekenaars te kiezen voor een nieuw kunstproject. Voortbouwend op de voorgaande Tekenmania projecten gaat dit kunstproject vooral over STRIP, beeld en taal.

Zes kunstenaars staan voor de uitdaging om van de expositieruimte van WG Kunst een totaalkunstwerk te maken. Gezamenlijk gaan zij “MONSTERS” realiseren. Het is nu de bedoeling van dit project dat de zes (strip)kunstenaars gezamenlijk een MONSTER, een levend wezen scheppen dat groter is dan zij zelf. Door voor elkaar te schrijven, schetsen, elkaar te verbeteren. Worden zij gezamenlijk geacht in staat te zijn een wonderbaarlijk gedrocht, engel of monster op de wereld los te laten.

De kunstenaars werken vanuit hun eigen kracht, beeldtaal, materiaal en specialiteit. De kunstenaars verschillen sterk in werkwijze en beeldtaal. Zij gaan de ruimte te lijf met hun creativiteit. Er komen boekjes, tekeningen, schilderijen en beelden. Alle kunstwerken worden ter plekke gemaakt. Het publiek wordt in de gelegenheid gesteld om dit ‘maak’ proces mee te maken.

DEELNEMEND KUNSTENAARS:

René Windig

Merel Barends

Anne Stalinski

Jeroen Funke

Wasco

 

Peter de Wit

Tommy A

Lae Schafer

Eliane Gerrits

Dace Sietina

 

OPENBARE WERKPERIODE

10 t/m 15 april

TENTOONSTELLINGSPERIODE

18 april t/m 30 april

Iedereen is van harte welkom om tijdens de werkperiode te komen kijken en de kunstenaars aan het werk te zien (maandag t/m vrijdag tussen 13.00-17.00)

 

OPENING

za 15 april 17.00-19.00

geopend dinsdag t/m zondag 13.00-17.00

met muziek van Hans Kuiper

zondag 23 april 15.00-16.00  Artist talk- Wasco vertelt over strips

Zaterdag 29 april 14.00 -15.30 workshops monsters maken voor kinder

en van 6-13 jaar

begeleiding Merel Barends kosten deelname € 12,50 aanmelden via wgkunst@wgkunst.nl

FINISSAGE zondag 30 april 13.00-17.00*
presentatie blad Monster om c.a. 14.00.

met speciale monstersongs van Rae & Evo

Je kunt nu al een exemplaar reserveren door een mail te sturen naar wgkunst@wgkunst.nl met vermelding van het aantal exemplaren. Prijs zal naar verwachting €10,- bedragen.

MONSTERS is mede mogelijk gemaakt door het