Stimulus door de ogen van Ans Bruijn

geplaatst in: Geen categorie | 0

STIMULUS, Gezamenlijk Kunstproject van: Martijn den Ouden: dichter en kunstenaar, Thomas Plas: radiomaker en DJ, Peter Leeuwerink: VJ en grafisch ontwerper, Just van der Loos: ontwerper en kunstenaar.

In het kader van “Een Goed Idee” deed WG Kunst in januari van dit jaar een oproep voor een spraakmakende expositie. Uitgekozen om te exposeren werd STIMULUS, een gezamenlijk kunstproject van de hierboven genoemde kunstenaars uit verschillende disciplines.Het doel was om voor de bezoeker een ervaring te creëren waarbij alle zintuigen worden geprikkeld door middel van installaties, schilderijen, collages, projecties, audiosculpturen, foto’s, geuren en performances.

Niets te veel beloofd door deze nieuwe” Titaantjes’!!!. Zij willen dan misschien wel niet de hemel bestormen, , maar zeker wel de gevestigde kunst wereld! Zij doen dit onder andere met heerlijke geuren, flitsende kleuren, bewegende objecten, mooie grote schilderijen, grote grafische werken, intrigerende collages en een kort, spannend hoorspel-verhaal op de koptelefoon! Alles is ludiek en toch doordacht…

Ga zonder gêne op één van de wc’s zitten en ruik de geur van cederhout of appel en geniet van een donkere welluidende stem die een spannend verhaal vertelt.

Kijk door de vergrootglazen van een draaiende installatie in de getekende gezichten van alle kunstenaars…of experimenteer met een bolle lens die alles op zijn kop zet! Maar er zijn ook verfijnde kleine collages, zoals de chinese vlinder die maar niet gevangen wordt, of het verstilde portret van een roze meisje met een bijna gekapseisd scheepje op de woelige baren van haar schoot….

Grote schilderstukken, geïnspireerd op Francis Bacon, een levensechte en toch poëtische figuur die onder water zwemt, heel veel kleine impressionistische schilderijtjes en ook werk dat een realistisch uitgangspunt lijkt te hebben, maar oplost in vormen en kleuren … en nog veel meer.

Het gaat ook over kindertijd, met kindertekeningen die dit jaar door de kunstenaar gemaakt zijn: kun je de tijd terugdraaien en weer kind zijn? Misschien door het laten knappen van een grote rode ballon? Misschien door plaats te nemen op een wc, geïnspireerd door het kunstwerkje ‘ First Wipe’ ? Spraakmakend en stimulerend is deze expositie inderdaad, hij knalt de ruimte van WG Kunst uit…en zoekt zijn weg in de wereld….volgende keer maar in het Rijks dus..?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.