Meesterlijke Stillevens

Van woensdag 5 t/m maandag10 september worden bij WG Kunst, Amsterdam, een 18-tal realistische stillevenschilderijen tentoongesteld van de Gorsselse (Gld) kunstschilder Roman Reisinger.

Roman Reisinger (1970, Amsterdam) past de schilderstechniek van de 17e eeuwse Oude Hollandse meesters toe. Deze techniek maakt het mogelijk om realistisch en gedetailleerd te schilderen. Hij gebruikt deze vormtaal als middel voor zijn doel: het creëren van een boeiend, harmonieus en zo evenwichtig mogelijk schilderij waarbij de toepassing van het ambacht een middel tot perfectie is.
Elk stilleven is een proeve van bekwaamheid waarbij alle aandacht wordt gegeven aan licht, schaduw, vorm, evenwicht, kleur en sfeer. Niet alleen zijn technische beheersing is groot, ook zijn composities zijn sterk en bezield. Een schilderij bestaat uit de opbouw van al deze facetten waarbij alles precies op zijn plek is gevallen. Met zijn keuze voor zeer uiteenlopende onderwerpen ‘speelt’ hij in op menselijke behoeften en interesses. Die ontstaan uit verschillende temperamenten welke aanleiding geven tot rustige maar ook vreugdevolle en soms zelfs energieke schilderijen.

Voor meer informatie: www.romanreisinger.nl.

Tentoonstellingsperiode:
woensdag 5 t/m maandag10 september 2012

 

< Archief