De prullenbak, verpakkingen, rommel van de straat. Veel kunstenaars gebruiken bij voorkeur overgebleven spullen om hun kunstwerken van te maken. Ze kiezen voor deze afgedankte materialen om uiteenlopende redenen. Het kan zijn dat ze er iets in zien dat hen triggert. Het materiaal is geen blanco canvas maar heeft geschiedenis en daarmee betekenis, het heeft een autonome kwaliteit.

Geen nieuwe materialen kopen kan ook een daad van verzet zijn, een protest tegen verspilling van prima basismaterialen en tegen de extreme bedragen die omgaan in de kunsthandel.

Wat de motivatie van de kunstenaar ook mag zijn, hij of zij is in goed gezelschap: vele Fluxus- Zero- en Arte Povera-kunstenaars gingen hen voor. Die laatsten maakten bij voorkeur werk dat na afloop van de tentoonstelling vernietigd werd.

De curatoren Mirjam Berloth en Lisbeth Parisius – van wie ook werk in de tentoonstelling te zien is – hebben de volgende kunstenaars uitgenodigd om mee te doen aan deze groepstentoonstelling in WG Kunst:

Joanneke Meester

Just Yvette

Philipp Donald Göbel

Harm Hajonides

Jean-Philippe Paumier

Rob Vollewens

 Allen werken zij op een abstracte maar toch speelse manier met restmaterialen en maken daar installaties, assemblages en objecten

Hier in de link een filmpje van Catherine de Cocq Animatie @cath_decocq
Sound @neeeomed

IMG_1260

 

Opening: donderdag 24 november 17.00-19.00 uur

Geopend vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 november 12.00-17.00 uur

 

WG Kunst

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28

1054 SP Amsterdam

www.wgkunst.nl

020 6161515

wgkunst@wgkunst.nl