Willem Harbers

Mai Movrin

Adriaan Rees

Carla Rump

Adri Verhoeven

Jeroen Kee (curator/installatie)

Een tentoonstelling met beelden van vijf hedendaagse beeldhouwers in een als installatie vormgegeven expositie. Meestal mogen kunstwerken slechts met de ogen betast worden…
Genieten van een sculptuur kan door kijken, horen, ruiken, proeven en… voelen.
De bezoeker in deze tentoonstelling wordt uitgenodigd om niet alleen te kijken, maar ook om te voelen, te betasten. ‘Gewenste intimiteit’.

WG Kunst heeft met de tentoonstelling Pakkend Beeld een zintuiglijke ervaring voor ogen.

Je mist de essentie als je niet voelt. Mensen zijn zo geconditioneerd geraakt dat ze het als vanzelfsprekend ervaren dat beelden niet aangeraakt mogen worden. Met de vraag “Hoe stimuleer je bezoekers om beelden aan te raken?” is Jeroen Kee, beeldend kunstenaar en tentoonstellingsmaker aan de slag gegaan en heeft deze installatie ontworpen.

De beelden zijn allemaal anders. Ze zijn van steen, hout, metaal of kunststof en op verschillende manieren bewerkt. Elk beeld bespeelt op een eigen manier de ruimte. Ze liggen, hangen, staan, zwerven over de vloer en vertellen verhalen die soms met elkaar een dialoog aangaan.

Deze tentoonstelling is niet alleen voor reguliere kunstbezoekers, maar ook een uitnodiging aan blinden en slechtzienden. Hierbij nodigen wij u van harte uit om deze tentoonstelling te komen ervaren.

 

Met dank aan:

prins-bernhard-cultuurfonds_rgb_logo-800x846px

logo-madelonia

vanderlindelogo-zonder-zwart

 

Opening
vrijdag 15 april 17.00 – 19.00 uur

Tentoonstellingsperiode
15 april t/m 11 mei 2016

geopend van 13.00 – 17.00 uur
‘s maandag gesloten

Lezingen tijdens Pakkend Beeld
zondag 24 april 15.00 – Willem Harbers

Wat doet een kunstenaar zo de hele dag? In deze inspirerende lezing neemt beeldhouwer Willem Harbers u mee in de wereld van zijn kunst. Aan de hand van veel beeldmateriaal laat hij zien waar zijn passie ligt en hoe zijn werk zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Hij vertelt over het ontstaansproces van een kunstwerk, materiaalkeuze en wat hij meemaakt in zijn kunstenaarspraktijk. Er is ruim gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie.

Beleef het mee en kom naar deze Artist Talk!

Wanneer:
zondag 24 april 2016
Tijd: 15.00 uur
Locatie:
WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
Entree: GRATIS
Reserveren gewenst (niet verplicht) via wgkunst@wgkunst.nl

zondag 8 mei 15.00 – Carla Rump en Jeroen Kee

 

Voor kinderen zijn er workshops op 3 en 4 mei van 11.00 -16.00 uur

 

< Archief