Herdenking Amsterdam Oud West

NAMEN EN NUMMERS herdenkt de tenminste 100 bewoners van Amsterdam Oud West uit de omgeving van het WG-terrein die tijdens de Tweede Wereldoorlog de Holocaust niet hebben overleefd. Namen En Nummers roept bewoners van onze buurt op om gezamenlijk deze voormalige  medebewoners te herdenken. Om van al deze mensen méér dan een getal te maken. Zij waren allemaal unieke bewoners van ons stadsdeel met een eigen levensverhaal.

Zaterdag 4 mei 16.00 uur

herdenken wij  gezamenlijk deze niet teruggekeerde bewoners. In de Pesthuislaan (op het WG terrein) legt iedere deelnemer met een ritueel zijn/haar naambordje op een stratenplan.

 

Iedere persoon krijgt een eigen houten naambordje

De deelnemers kunnen in groepjes onder begeleiding van WG Kunst een naambordje maken. Tijdens het maken hebben we de tijd om te delen wat je weet van de bewoner voor wie je een bordje voor maakt. Je kunt er ook voor kiezen om zelf thuis een naambordje te maken (blanco bordjes zijn vanaf 9 april bij WG Kunst verkrijgbaar).

OP 4 MEI

herdenken we met alle deelnemers en de buurt deze niet teruggekeerde bewoners.

Op het WG-terrein leggen we samen alle bordjes op een stratenplan. Zo brengen we de Holocaust slachtoffers symbolisch naar huis, in Oud West.

 

Wij, vijf bewoners van het WG-terrein, nodigen je uit om met ons mee te doen aan deze herdenking. Kies op www.namenennummers.nl de naam van een slachtoffer uit de Helmersbuurt of directe omgeving. Heb je iemand uitgekozen, stuur dan een mail aan nn.oudwest@gmail.com met de naam van de bewoner die je wilt herdenken. Wij sturen je dan aanvullende informatie voor de herdenking.

Hulp nodig?

Je kunt ons mailen via nn.oudwest@gmail.com. Je kunt met je vragen ook terecht bij WG Kunst (dinsdag t/m vrijdag tussen 13.00-17.00 uur) of mailen naar wgkunst@wgkunst.nl.

 

Tevens zijn er 3 workshops gepland waarin we samen naambordjes maken. Je kunt je hiervoor aanmelden via  nn.oudwest@gmail.com

donderdagavond

11 APRIL van 19.00 tot 21.00 uur

dinsdagmiddag

16 APRIL van 14.00 tot 16.00 uur 

donderdagmiddag

25 APRIL van 14.00 tot 16.00 uur

Waar zijn de workshops?

In de WG Kunst Werkplaats, adres Eerste Helmersstraat tegenover nr. 145