‘Nagelaten’ is een tentoonstelling met werk van vier overleden kunstenaars. De tentoonstelling is een eerbetoon aan hun werk. Omdat kwaliteit tijdloos is verdient hun werk hernieuwde aandacht. Te zien en te koop zijn tekeningen, schilderijen, grafiek en prenten.

 

Clara de Jong (1928-2005)
Clara de Jong is een veelzijdig kunstenaar. Haar werk beslaat een aantal genres: portret, stilleven, landschap en geëngageerde werken. In deze tentoonstelling worden tekeningen, schilderijen en aquarellen uit verschillende genres getoond.
De selectie is slechts een kleine greep uit een zeer omvangrijk oeuvre.

 

Pierre van Soest (1930-2001)
was altijd op zoek naar de balans tussen vorm en inhoud. Zijn schilderijen zijn abstract-expressionistisch.In zijn latere leven was Van Soest geïnspireerd door de klassieke werken uit de kunstgeschiedenis. Van Soest was docent bij De Ateliers ’63 en aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in ’s Hertogenbosch.

 

Ko Oosterkerk (1928-2012)
Zijn hele leven is hij geïnspireerd gebleven door de natuur. In een groot deel van Oosterkerks grafische werk zijn op bijna abstracte wijze elementen uit de natuur aanwezig. Oosterkerk weet prachtige gelaagde diepzwarte tinten in zijn etsen te bereiken. Hij wisselt zwarten af met grijstinten in drogenaald techniek.

 

Frans de Jong (1921-2010)
‘Het is geen hobby, maar een ziekte. Toen ik op de Academie was in Den Haag was ik altijd benieuwd naar dingen die niet gedaan konden worden. Ik wilde kijken wat er gebeurde als je een steen onder pers deed, of een stuk zink. Dus ik ging  experimenteren, boombladeren drukken, veren, horlogeraderen, stenen, stukken zink.’

 

U bent van harte welkom de tentoonstelling te komen bezoeken.

 

Opening vrijdag 9 februari 2018 van 17-19 uur

Tentoonstellingsperiode 10 t/m 18 februari 2018

Openingstijden dinsdag t/m zondag  13.00 – 17.00 uur

 (’s maandags gesloten)

WG KUNST

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28

1054 SP Amsterdam

www.wgkunst.nl

+31(0)20 6161515