MOHAMED BOUYZGARNE
reageert op de actualiteit

WG Kunst heeft  de kunstenaar Mohamed Bouyzgarne uitgenodigd om zijn reactie te geven op actuele gebeurtenissen. Voorafgaand aan de tentoonstelling werkt hij een aantal dagen in WG Kunst, om de zaal tot zijn eigen kunstwerk te transformeren.

De tentoonstelling “Mo antwoordt” wordt het – ongetwijfeld verrassende – resultaat.

Trefwoorden zijn: cultuurschok, confrontatie tussen beschavingen, misbruik van geloof, dialoog, verschillen, respect. De respons van een kunstenaar die leeft en werkt in Amsterdam en geboren is in Marokko. Voor Bouyzgarne is het kunstenaarschap één groot experiment. Hij verbeeldt universele gevoelens, niet zozeer specifiek Marokkaanse, alhoewel hij vanzelfsprekend werkt vanuit zijn culturele achtergrond.

Hij praat niet over zijn werk als ‘af’ of ‘voltooid’. Het zijn stappen die naar vervolgstappen leiden, een fase die in een volgende fase overgaat.

Die opstelling verklaart ook waarom hij zoveel verschillende soorten werk maakt.

Hij zoekt telkens weer naar de vorm die het beste aansluit bij wat hij wil overbrengen. Een sculptuur, een foto of video, een installatie, een schilderij, een tekening. Hij laat zich niet vastleggen en hij is niet in een hokje te plaatsen. Daarmee zou zijn kunstenaarschap tekort worden gedaan.

Tot het tijdstip van de opening blijft het dan ook een verrassing waarmee hij ditmaal zal komen …

 

Tentoonstellingsperiode
31 januari t/m 8 februari

OPENING zaterdag 31 januari 17.00 – 19.00

geopend dinsdag t/m zondag 13.00 – 17.00

< Archief