Maartje Seyferth en Els de Grujijter exposeren beiden hun nieuwste werk in een Weekendsalon bij WG Kunst. Sinds 1963 zijn zij vrienden in de schilderkunst.
Hun werkwijze is zeer verschillend maar hun passie voor schilderen is hetzelfde. Maartje Seyferth is een veelzijdig kunstenaar. Zij schrijft en regisseert speelfilms en documentaires over kunst, acteert en is daarnaast ook schilder en beeldhouwer.
Zij woont en werkt in Amsterdam. Zij schildert vooral met paletmes. Zij is gefascineerd geraakt door het menselijk lichaam/vrouwelijk naakt.De plastiek die het schilderen met paletmes oplevert versterkt de zeggingskracht van haar schilderijen. Zoals bij het regisseren van een speelfilm combineert zij gepassioneerd schilderen met beschouwelijk afstand nemen, teneinde tot een goed schilderij te komen.

Els de Gruijter is van jongs af aan geïnteresseerd in oude culturen.
De invloed van lange reizen en vreemde volkeren is duidelijk zichtbaar in haar werk.
In zwart-wit tekeningen laat zij de onvoorspelbare sferen en grillige vormen van de natuur zien. Haar kleurgebruik is sober. Voorliefde voor verschillende werklocaties, waardoor afgebakende series ontstaan. De laatste jaren heeft grafiet haar voorkeur.

 

OPENING: vrijdag 11 maart 2016 van 17.00 – 19.00
Geopend zaterdag 12 en zondag 13 maart van 13.00 – 17.00

 

< Archief