Intimiteit wordt openbaar

FOTO-INSTALLATIE  Mariëlle van Meel

Mariëlle van Meel heeft voor de foto-installatie ‘Levenstekens’ honderd mensen die een orgaan (hart/ long/lever/nier/ pancreas) transplantatie hebben ondergaan, op de huid gefotografeerd. Levenstekens gaat over verborgen levenservaringen en de realiteit van de lichamelijke kwetsbaarheid. Haar werk is een eerbetoon aan het leven, de wetenschap en de donor.

Het doel van de tentoonstelling is mensen  te inspireren en aan het denken te zetten over het belang van orgaandonatie. Achter elk litteken schuilt een verhaal. Elke getransplanteerde heeft zijn/haar unieke verhaal. Aan een transplantatielitteken is vaak een hele geschiedenis voorafgegaan.

Donorschap is een beladen onderwerp waarbij dood en leven nauw zijn verbonden. Het is ook een wereld vol verhalen van sterke mensen vol wils- en levenskracht die dankzij hun donor en een persoonlijke strijd een nieuwe toekomst tegemoet gingen. Deze mensen en hun verhaal zijn Mariëlle van Meels inspiratiebron en vormen de  basis voor deze tentoonstelling.

In de zaal hangen 100 foto’s. De toeschouwer moet een handeling verrichten om de foto’s daadwerkelijk te kunnen bekijken. Onderdeel van de tentoonstelling is ook een korte film over het onderwerp.

WG Kunst vindt het belangrijk dat ‘Levenstekens’ in Amsterdam te zien is. Om deze reden betaalt WG Kunst deze tentoonstelling uit eigen middelen. U kunt ter plekke een financiële bijdrage leveren aan deze tentoonstelling. Elk bedrag is welkom.

 

Tentoonstellingsperiode
17 t/m 25 januari 2015
dinsdag t/m zondag 13.00-17.00

OPENING
ZATERDAG 17 JANUARI 17.00-19.00
17.30 openingswoord Thomas van Gulik, chirurg AMC

< Archief