Leven Lang Tekenen 2

geplaatst in: blog | 0

Ode aan het tekenen

 Op tafel liggen uitgevouwen platte dozen, klaar voor de papierbak of liggen ze te wachten op hergebruik? Aan de wanden hangen de werken van Willem Broens, hij heeft ze geschilderd op stukken zink en ander plaatmateriaal afkomstig van de stort. Zijn Hommages bieden meer dan genoeg inspiratie voor de deelnemers aan de tekensessie bij WG Kunst.

Eerst wat kijk- en tekenoefeningen om het werk van Willem te doorgronden. En dat valt nog niet mee want wat gebeurt er veel in en op en rondom die letters, ontleend aan gedichten en proza van onder anderen Baudelaire, Gorter en Annie M. G. Knarsetandend treden de tekenaars het werk tegemoet, op zoek naar de vorm, op zoek naar een bijzonder detail. Maar als hen gevraagd wordt zelf een hommage te maken op een van de platte dozen dan gebeurt er een klein wonder. Ze gaan los: tekenen haasjes voor Hella, brillen voor Martin, ellenlange bla bla bla wordt opgeborgen in een doosje en een wijndoos komt letterlijk en figuurlijk opnieuw tot leven. Alles bij elkaar een ode aan het lezen, aan het tekenen en aan Willem.

Elke zaterdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 organiseren WG Kunst en Het Tekenlab tekensessies. Wil je mee tekenen? Kijk hier https://www.wgkunst.nl/leven-lang-tekenen/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.