Lang leven tekenen Christian Satin door Gusta Reichwein

geplaatst in: Geen categorie | 0

Trans-realisme en/of complete verwarring

Volle bak, de groep is groot en er is veel te zien, dertig schilderijen en als je goed kijkt zijn er in elk schilderij meerdere voorstellingen te ontdekken. De deelnemers wordt gevraagd drie tekeningen te maken gebaseerd op details uit de schilderijen van Christian Satin. Dat doen ze in korte tijd en als de tekeningen worden uitgestald is zichtbaar hoe persoonlijk de keuzes zijn.

Om de verwarring compleet te maken krijgt elke deelnemer een tekening van een ander met de opdracht er een detail naar keuze aan toe te voegen. Wow, dat is eng maar het levert wel heel interessante combinaties op. Zoals Satin verschillende realiteiten tegen elkaar aan heeft gezet, zo doen de tekenaars – onder milde dwang – iets soortgelijks. In de derde opdracht krijgt iedereen de ‘eigen’ tekening weer terug en voegt er kleur aan toe.

Satin, die zijn werkwijze als transrealistisch omschrijft, kijkt aan het einde van de sessie mee en is opgetogen over het eindresultaat. Door het toeval in te schakelen hebben de tekenaars elkaars werk getransformeerd. Geïnspireerd door zijn schilderijen hebben ze meerdere realiteiten door elkaar geklutst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.