Handleiding bij aanmelding kunstenaar Kerst Sale 2022 WG Kunst

 1. Aanmeldingsprocedure
 2. Aanmelding voor de Kerst Sale is mogelijk vanaf dinsdag 1 november t/m maandag 14 november.2022
 3. Als je mee wilt doen stuur dan je voorstel per mail naar wgkunst1@hotmail.nl met – naast de beschrijving van je werk – 4 afbeeldingen van de werken die je wilt aanbieden.
 4. In beginsel worden alleen originele kunstwerken in de tentoonstelling opgenomen (unica), met uitzondering van foto’s, grafiek e.d. (werk in oplage).
 5. Geef bij het aanbod van werk in oplage aan hoe groot de oplage is en hoeveel exemplaren beschikbaar zijn.
 6. Afbeeldingen als bijlage in JPEG (s.v.p. niet in word of als pdf), bestandsgrootte minimaal 1000 pixels (langste zijde, horizontaal of verticaal) maximaal 1 MB
 7. Toelatingsprocedure
 8. Na sluiting van de inschrijftermijn beslist WG Kunst over toelating. De selectie vindt plaats op dinsdag 23 t/m donderdag 25 november. Om de diversiteit te bevorderen bestaat de selectiecommissie naast medewerkers van WG Kunst uit een aantal externe leden.
 9. Bij de selectie wordt er naar gestreefd een breed samengestelde, vernieuwende en verrassende tentoonstelling te maken.
 10. Je krijgt vóór 1 december bericht of je bent toegelaten tot de Kerst Sale 2022 en zo ja, met welke werken. Voor het kunstwerk dat in de webshop wordt geplaatst ontvang je een link naar het uploadformulier op de website van WG Kunst. De informatie en de afbeelding voor de webshop kan  uitsluitend op deze manier worden aangeleverd.
 11. Financiële Voorwaarden bij deelname Kerst Sale
 12. Deelnemend kunstenaars betalen een eenmalige inschrijfbijdrage van € 35 voor deelname aan de wisseltentoonstelling in WG Kunst. Het aanbod van werk via de webshop van WG Kunst is hierbij inbegrepen.
 13. WG Kunst rekent 10% provisie bij elke verkoop, inclusief 21 % BTW.
 14. De kunstenaar ontvangt € 111 – € 11 = € 100 per verkocht kunstwerk
 15. Het totale verkoopbedrag wordt na afloop van de Kerst Sale per bank aan de deelnemend kunstenaar uitbetaald op het bankrekeningnummer waarmee de betaling van de inschrijfbijdrage is voldaan. Er wordt naar gestreefd om de uitbetaling  vóór 31 december 2022 te laten plaatsvinden

 

 1. Aanlevering van werk
 2. Aanleveren van werk vindt plaats op donderdag 1 en vrijdag 2 december tussen 10.00 – 17.00 uur.
 3. Bij het inleveren van de kunstwerken vult de kunstenaar per kunstwerk een verkoopcontract in. Dit contract geldt tevens als consignatieovereenkomst
 4. WG Kunst richt de tentoonstelling van de Kerst Sale in van maandag 5 t/m donderdag 8 december
 5. De werken worden verkocht zoals aangeleverd, dus met een professioneel ophangsysteem, goede inlijsting etc. Bij het inleveren van het werk wordt dit getoetst.
 6. Werken op papier worden ingelijst aangeleverd en de prijs is inclusief lijst.
 7. Bij keramisch werk wordt een passende verpakking voor de verkoop ingeleverd.
 8. Gezamenlijk wordt publiciteit gevoerd voor de Kerst Sale. De deelnemend kunstenaars ontvangen bij de toelating digitale affiches en flyers. Bij het inleveren van het werk ontvangen zij een aantal papieren affiches en flyers ter verspreiding.

 

Tentoonstelling

 1. De Kerst Sale 2022 vindt plaats van 9 t/m 18 december in WG Kunst en via de webshop. Openingstijden tentoonstelling: dinsdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur
 2. Voor alle werken in de Kerst Sale geldt de eenheidsverkoopprijs van € 111.
 3. WG Kunst regelt de inrichting van de tentoonstelling, publicatie van het aanbod via de webshop en de verkoop van kunstwerken tijdens de Kerst Sale.
 4. In voorkomende gevallen (als het werk van een kunstenaar (bijna) geheel is uitverkocht) wordt tussentijds om aanvulling van werk gevraagd.
 5. Als een werk via de webshop is verkocht wordt de kunstenaar om een nieuw werk gevraagd. De benodigde informatie wordt via de eerder gebruikte link naar het formulier op de website geüpload.

 

Tentoonstellingsinformatie voor kopers Kerst Sale

 1. Werk verkocht via de webshop wordt in beginsel op afspraak afgehaald bij WG Kunst. Tegen betaling wordt het kunstwerk – indien mogelijk – aan de koper toegezonden. Hiervoor wordt een standaardtarief van € 15 (handelings- en verzendkosten) gehanteerd.
 2. Bezoek aan de Kerst Sale wordt gereguleerd via tijdsloten, waarbij een maximaal aantal bezoekers tegelijkertijd in de zaal aanwezig is. Elke dag wordt aan het einde van de middag dag een tijdvak zonder reservering aangeboden. Dan geldt de regel: vol = vol.