OPROEP KERST SALE

Ook dit jaar zoekt WG Kunst weer 100 kunstenaars om mee te doen met de jaarlijkse KERST SALE!!! Deze jaarlijkse kunstverkoopwisseltentoonstelling wordt gehouden op zaterdag 15 en zondag 16 december 2018. De tentoonstelling wordt dit jaar voor de 10e keer gehouden en geniet de belangstelling van een groot en breed publiek.

De tentoonstelling staat open voor kunstenaars vanuit verschillende disciplines: tekeningen, schilderijen, grafiek, collages, wandobjecten, beelden, textiel, sieraden, keramiek, glaskunst en meer. WG Kunst wil ook dit jaar graag een spannende, vernieuwende tentoonstelling maken.

Deelnemend kunstenaars betalen eenmalig het bedrag van € 25 inschrijfgeld en WG Kunst rekent 10% provisie bij verkoop van ieder werk. Van elke kunstenaar worden in principe 3 werken ingenomen. Omdat het een wisseltentoonstelling is worden niet alle werken tegelijkertijd opgehangen. Bij aanvang van de Kerst Sale!!! wordt van iedere kunstenaar tenminste één werk opgehangen. Na elke verkoop (cash en carry) wordt een nieuw kunstwerk geplaatst. WG Kunst regelt de verkoop en als deelnemend kunstenaar hoef je niet zelf aanwezig te zijn.

Wil je meedoen, stuur dan een email naar wgkunst1@hotmail.nl, waarin je het werk beschrijft wat je wilt inzenden (techniek, jaartal, formaat) en in bijlage lage resolutieafbeeldingen van deze 3 werken. Als je van plan bent om nieuw werk te maken, beschrijf dan concreet je plannen.

Uit alle inzendingen selecteert WG Kunst 100 kunstenaars die mee kunnen doen.

De inzendtermijn loopt van 1 november en sluit op woensdag 21 november (laatste dag om je aanvaag in te zenden). Je ontvangt uiterlijk 1 december bericht of je mee kunt doen. Als je wordt toegelaten ontvang je tevens informatie over de praktische gang van zaken.

 

 

 

Dit jaar houdt WG Kunst – voor de tiende keer – in het weekend van zaterdag 15 & zondag 16 december 2018 een bijzondere verkooptentoonstelling. Meer dan honderd kunstwerken van ruim honderd kunstenaars worden aangeboden voor honderd euro per stuk. Dit evenement is uitgegroeid tot een jaarlijkse happening, waarvoor publiek van ver buiten Amsterdam naar WG Kunst komt.

Uitgangspunt is dat mensen het spannend vinden om voor weinig geld iets héél moois te kopen. Honderd euro is voor een kunstwerk nauwelijks een reële prijs, maar tegelijkertijd voor veel mensen een groot bedrag. Van oudsher zijn kostbare kunstwerken voor een klein bedrag aangeschaft, omdat men bij de (ver)koop geen idee had van de werkelijke waarde van het kunstwerk. Iemand kocht het gewoon omdat hij of zij het mooi vond. De wereldberoemde ets van Rembrandt (Christus geneest de zieken) werd destijds voor 100 gulden verkocht, voor die tijd overigens een flink bedrag. Deze bijzondere prent heeft de bijnaam “100 gulden prent” gekregen.

In deze traditie geeft WG Kunst kunstliefhebbers – na het overweldigende succes van de Kerst Sale van de afgelopen 9 jaar – dit jaar opnieuw de gelegenheid om voor het geringe bedrag van 100 euro een  kunstwerk aan te schaffen. Kopers kunnen hun werk na betaling meteen meenemen. Op de vrijgekomen plek wordt direct een ander kunstwerk geplaatst. Zo is sprake van een telkens wisselende tentoonstelling.

Te zien zijn tekeningen, schilderijen, collages, grafiek, foto’s, beelden, sieraden, keramiek, glaskunst en nog veel meer.

Op de website van WG Kunst www.wgkunst.nl verschijnen vanaf 1 december de namen van de deelnemend kunstenaars.

OPENINGSTIJDEN: zaterdag 15 & zondag 16 december 2018

van 12.00 – 17.00

 

WG KUNST

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28

1054 SP Amsterdam

www.wgkunst.nl

020 6161515

wgkunst@wgkunst.nl

 

 

mede mogelijk gemaakt door