27 mei t/m 26 juli kunstproject voor de buurt KATTENSTAD – De stad als museum


HEROPENING WG KUNST

Na een periode van noodgedwongen stilte gaan de deuren van WG Kunst eind mei weer voorzichtig open met het kunstproject KATTENSTAD. KATTENSTAD is een samenwerking tussen beeldend kunstenaars/curatoren Femke van Heerikhuizen en Wasco en WG Kunst. Samen organiseren wij een kunstproject voor de buurt, gekoppeld aan een tentoonstelling in WG Kunst. Ook al is het Coronavirus nog geenszins verdwenen, binnen de mogelijkheden willen wij kunst laten zien en blijven inspireren met kunst.

Bewoners van Amsterdam Oud-West worden uitgedaagd om zelf een kat te maken (tekenen, schilderen, knippen, knutselen, alles mag) en deze thuis voor het raam te zetten, aan het balkon te hangen, of op een andere manier zichtbaar vanaf de straat te laten zien. Deze katten vormen samen een kunstroute door de buurt, met WG Kunst als centraal punt. Een project dat zich hopelijk als een olievlek over andere delen van de stad gaat verspreiden.

In WG Kunst komt een tentoonstelling, een ‘druppelexpositie’  (= maximaal 6 bezoekers tegelijkertijd in de tentoonstellingsruimte) De kunstenaars Femke van Heerikhuizen, Wasco, René Windig en Luitzen Zandbergen tonen katten in de vorm van (wand)schilderingen, tekeningen en ruimtelijke objecten. De tentoonstelling dient als kader en inspiratie voor het buurtproject. De werken van de buurtbewoners worden geprojecteerd in de zaal en komen ook op de website van WG Kunst. De kunstenaars begeleiden kleinschalige workshops Katten maken (maximaal 6 personen).

Kattenstad

Kattenstad Doe Mee, Maak een Kat en zet die voor je raam en stuur een afbeelding naar wgkunst1@wgkunst.nl.Filmpje van Alex Smorenberg

Geplaatst door Wg Kunst op Dinsdag 7 juli 2020

WG Kunst gaat uiteraard niet ‘zomaar’ open. Er komt geen opening zoals jullie van ons gewend zijn en wij hanteren een strak deur-beleid, om te voorkomen dat meer dan het afgesproken aantal mensen tegelijkertijd in de zaal aanwezig is. Door markeringen op de vloer wordt In de tentoonstellingsruimte noodzakelijke afstand tussen bezoekers aangegeven. Wij gaan er van uit dat de bezoekersstroom op deze manier goed gereguleerd kan worden.

De komende weken worden flyers en affiches verspreid, met nadere informatie over hoe je mee kunt doen met het project.

MEEDOEN MET DE KUNSTROUTE KATTENSTAD

 Als je mee wilt doen met het kunstproject KATTENSTAD maak je zelf een kat. Alles mag: tekenen, schilderen, knutselen, knippen, wat je maar wilt. Zet je kat voor het raam, op het balkon, in de voortuin of op een andere manier wijze zichtbaar voor de buurt. Al deze geëtaleerde katten vormen tezamen de kunstroute Kattenstad.

  • Maak een mooie foto van de kat die je gemaakt hebt en stuur die naar wgkunst1@hotmail.nl  , met het adres waar het kunstwerk te zien is. Dan kunnen wij dit in de KATTEN kunstroute opnemen.
  • Wij sturen je vervolgens een ontvangstbevestiging en nadere informatie over hoe je aan het logo van het kunstproject KATTENSTAD kunt komen. Dan kan iedereen zien dat je meedoet met de kunstroute Kattenstad.
  • Op de website van WG Kunst worden de afbeeldingen geplaatst van de katten uit de kunstroute en in de tentoonstelling in WG Kunst worden de kunstwerken uit de buurt digitaal gepresenteerd

WORKSHOPS

  • workshops KATTEN MAKEN voor kleine groepjes (maximaal 6 personen), begeleid door de kunstenaars van de tentoonstelling.  De toegang is gratis. Je moet je wel van tevoren opgeven bij  WG Kunst, via 020 6161515 of per mail wgkunst1@hotmail.nl  Ook hier geldt vol = vol.
  • geef per mail door als je graag een workshop wil volgen wgkunst1@hotmail.nl

In de tentoonstelling kattenstad is deze video van @Femke van Heerikhuizen te zien. Kattenstad is nog t/m zondag 26 juli in Wg Kunst te bezoeken

Geplaatst door Wg Kunst op Woensdag 22 juli 2020

 

Kattenstad laatste weekend. Mis het niet

Geplaatst door Wg Kunst op Vrijdag 24 juli 2020

 

Kattenstad 27 mei t/m 26 juli 2020 (verlengd)

De tentoonstelling in WG Kunst is geopend van woensdag t/m zondag 13.00-17.00

Er mogen maximaal 6 personen tegelijk in  WG Kunst.

Vanwege het Coronavirus is er geen officiële opening van de tentoonstelling.