op zoek naar de rode draad in verf,

stof en druktechnieken uit India

Irma de Bruijne

Elma van Imhoff

Stan Klamer

Anita Manshanden

Vier beeldend kunstenaars gingen eind vorig jaar/begin dit jaar samen naar India, om onderzoek te doen naar de textieldrukkunst in een bepaalde streek in India. In WG Kunst doen zij beeldend verslag van hun bevindingen, onder de titel: “Kalamkari in Pedana, op zoek naar de rode draad in verf, stof en druktechnieken uit India”. Zij exposeren wat zij ter plekke gemaakt hebben, gecombineerd met nieuw werk, waartoe deze ervaring ieder van hen na thuiskomst heeft geïnspireerd.

In Pedana hebben zij block prints op textiel gemaakt, op de oorspronkelijke manier, met natuurlijke, plantaardige kleuren en de arbeidsintensieve, hand made drukmethode (niet digitaal). De 3000 jaar oude Kalamkari volkskunst uit Pedana is wereldberoemd.

In deze tentoonstelling laat Irma de Bruijne (beeldend kunstenaar) naast textiele werken ook combinaties van textiel met (borduur)werk op papier zien. Elma van Imhoff (mixed media) toont nieuwe (wand)objecten van textiel. Beeldend kunstenaar Stan Klamer toont behalve textiel ook tekeningen en beeldjes van draad. Keramist Anita Manshanden exposeert naast textiele ook keramische werken.

Het belooft een spannende en veelzijdige tentoonstelling te worden, waarin het experiment de boventoon voert en de mengeling van verschillende culturen zichtbaar wordt.

Opening vrijdag 6 december 17.00-19.00 uur

opening: Lipika Bansal van de Textielfactorij Amsterdam

Tentoonstellingsperiode 7 en 8 december 2019

geopend 13.00-17.00

 

WG KUNST

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28

1054 SP Amsterdam

www.wgkunst.nl  |  020 6161515

wgkunst@wgkunst.nl