Joop Haring
De nieuwe bronzen en keramische beelden, die de beeldhouwer Joop Haring bij WG Kunst laat zien, zijn onder andere ontstaan naar aanleiding van zijn werkperioden in China en India.
In 2011 heeft Joop Haring twee maanden als Artist in Residence gewerkt in de Chinese porceleinstad Jingdezhen. Hier heeft hij ervaringen opgedaan met Chinees porcelein en glazuren.
Niet alleen het materiaal, maar vooral ook de Chinese cultuur hebben hem geïnspireerd tot het maken van zijn ‘Chinese Landscapes’ en ‘Chinese stones’. De zogeheten  Chinese filosofenstenen.Recente pasteltekeningen en de bronzen serie ‘Dutch Polderscapes’ laten ook zijn eigen ‘roots’ zien.

Kees de Vries
Kees de Vries werkt graag met zout, het pure witte zout. Zijn werk is wit, intens wit.
Licht staat aan de basis van zijn werk en dat licht wordt  weerkaatst door de zoutkristallen.
Kees werkt graag met grof zeezout, kristallen die het witte licht weerkaatsen en prachtig wit produceren van een ongekende schoonheid. Door te kijken naar puur witte vlakken van zout wordt je je bewust van de schoonheid van zoiets algemeens en veel voorkomend als zout.
En welhaast vanzelf komen associaties van heel persoonlijke aard op. Dat kan de ene keer heel concreet gaan over één van de vele betekenissen van zout, maar door de witheid en leegte die Kees de Vries creëert zal het kijken ook aanzetten tot het volgen van eigen gedachten.

 

OPENING
vrijdag 10 augustus 17.00 – 19.00

TENTOONSTELLINGSPERIODE
t/m 26 augustus
LET OP!
Alleen in het weekend open

WEEKEND
openstelling 11 & 12, 18 & 19 en
25 & 26 augustus 2012
van 13.00 – 18.00

 

< Archief