Jesse Strikwerda door de ogen van Ans Bruijn

geplaatst in: Geen categorie | 0

A Fantastic Life as Digital Theatre

Jesse Strikwerda

Meer dan vier eeuwen geleden zei Shakespeare het al: ,, Life’s a stage an its inhabitants are merely players’’, ofwel: Wij spelen allen onze rol in het theater van het leven!

Jesse Strikwerda ziet dit ook heden ten dage in de digitale wereld en toont aan de toeschouwers zijn theater-scenes, in de vorm van intrigerende collages in prachtige, heel bijzondere kleuren- en vormvlakken, waarop tekeningen met pen, krijt of houtskool op de computer zijn bewerkt tot een verrassend superstrak geheel. Je hebt de neiging even een veegje in het houtskool te maken, zo echt lijkt het.

Bij Jesse zijn mensen voortdurend met hun selfies bezig en ze zijn vaak gereduceerd tot hoofden voor het scherm, op elkaar gestapeld tot een totempaal (een bepaalde stam?), en de digitale flitsen waarmee ze elkaar onophoudelijk bestoken..In veel van zijn collages zit beweging, zoals bij de jurk die over het toneel zweeft, of de digitale vibes (draden) die dwars door twee flat gebouwen mensen met elkaar verbinden… Het leuke is dat – ondanks het thema – bijna al het werk iets humoristisch, opgewekts en dynamisch heeft..

Maar de meeste actie ervaren we door zelf plaats te nemen in de stoel en via de 3D bril terecht te komen in een filmwereld waar we ook zelf (letterlijk) aan de touwtjes kunnen trekken!
Hiermee heeft Jesse een eeuwenlang in de literatuur gekoesterde wens werkelijkheid gemaakt!
Eindelijk kunnen we binnen-gaan in dat prachtige kunstwerk aan de muur en de bewegende wereld betreden die erachter ligt. Hoe cool is dat!
Ervaar het zelf,  nog deze hele week bij
WG Kunst,
vrij entree!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.