In deze mei-tentoonstelling in WG Kunst toont Jeroen Lucker zijn nieuwste werk, voornamelijk grote olieverfschilderijen. Zijn werk is veelal gekleurd door zijn persoonlijke geschiedenis.

Drie grote schilderijen bestaan uit 30 panelen. Het eerste gaat over zijn Ex, naar een foto uit 1978, op de grens met Portugal. Het tweede schilderij, getiteld ‘My Wife’, is geïnspireerd op een foto uit 1988 uit Parijs. Het derde schilderij ‘My concubine’ is een vrije interpretatie van een still uit de film van de laatste trein uit Westerbork naar Auschwitz. Hierop is het destijds tienjarige zigeunermeisje Settella te zien, dat Lucker zijn hele leven heeft beziggehouden en beïnvloed, vanaf het moment dat hij haar in 1963 voor het eerst op tv zag.

Daarnaast put Lucker inspiratie voor zijn werk uit andere historische gebeurtenissen, zoals de Spaanse Burgeroorlog, bijvoorbeeld over het verzet tegen generaal Franco.

Met zijn schilderij getiteld  ‘Le dejeuner sur la plage’ (vrij naar Manet), over de ‘humane’ benadering van bootvluchtelingen en migranten, brengt Lucker de hedendaagse geschiedenis tot leven.

U bent van harte welkom om de tentoonstelling te bezoeken!

 

Opening vrijdag 3 mei 17.00-19.00 uur

Tentoonstellingsperiode 3 t/m 12 mei 2019

dagelijks geopend 13.00-17.00 (‘s maandags gesloten).

 

WG KUNST

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28

1054 SP Amsterdam

www.wgkunst.nl  |  020 6161515

wgkunst@wgkunst.nl