Zonder ondertiteling is de titel van de recente installatie van Jeroen Kee in WG Kunst. Jeroen Kee is beeldend kunstenaar en maakt voornamelijk installaties. In zijn installaties kunnen zowel beeld, geluid, video, performance, interactie en tekst een rol spelen. Zijn installaties zijn altijd tijdelijk en afgestemd op een specifieke locatie of omgeving. Het huidige project is een soloproject.

.De installatie Zonder ondertiteling is rechtstreeks geïnspireerd op de surreële stilte in de straten als gevolg van de recente lock-down. De verlaten straten kwamen eindelijk tot zichzelf, als een decor zonder acteurs. De stoepen leken breder. Niet afgeleid door verkeer en haast werden de gevels van huizen, de bomen en de lege terrassen volstrekt eigenzinnig. Alle duiding, alle ondertiteling viel weg. Dagelijkse geluiden en gebeurtenissen werden belevenissen. Regen en wind werden een soundtrack of een live kunst installatie, een overvliegend vliegtuig een sensatie. De spaarzame passanten werden figuranten, als in een schilderij van De Chirico.

Het openbare leven is inmiddels weer aardig op gang gekomen en de intensiteit van de eerste corona-maanden is op de achtergrond geraakt. Maar in WG Kunst wordt de concentratie weer gezocht. De tijd wordt vertraagd tot stilte en in de stilte komen geluiden, geuren en materialen tot leven.

De bezoeker betreedt een installatie die de hele expositieruimte omvat en wordt als bezoeker of voorbijganger, samen met eventuele medebezoekers, onderdeel van de installatie. Ingrediënten: stoelen, oude cactussen, jonge rucola, (half)transparante materialen, omgevings- geluiden, kleuren, licht en schaduw. In het hart van de installatie figureert een kort filmpje dat de kunstenaar van zijn demente moeder heeft gemaakt. Dementie als een andere surreële stilte.

Tentoonstellingsperiode: vrijdag 14 t/m zondag 30 augustus 2020

Open: dinsdag t/m zondag 14.00-17.00 uur

of op afspraak via JeroenKee11@gmail.com

(toegankelijk voor maximaal 6 personen tegelijk).

 

WG Kunst

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28

1054 SP Amsterdam

www.wgkunst.nl

020 6161515