JAKOB KRUIJFF

Grafisch kunstenaar Jakob Kruijff (1917-2001) was zijn leven lang een gepassioneerd tekenaar en lithograaf. Zowel zijn natuurimpressies als zijn fascinatie voor de bewegelijkheid van mensen zijn op intensieve waarnemingen gebaseerd. De natuur was zijn thuis. Met name bomen waren voor hem een oneindige bron van mogelijkheden en expressie.

In Noord-Italië ontstonden de meeste van zijn tekeningen, die hij thuis in zijn Amsterdamse atelier op de steen overzette. Het resultaat is een overweldigende schoonheid die eenieder, die zijn litho’s bekijkt, recht in het hart treft.

De Stichting Jakob Kruijff, die zijn nalatenschap beheert, heeft een groot aantal litho’s van Kruijff in haar bezit. Van de meeste hiervan zijn meerdere exemplaren beschikbaar. Kruijff maakte zijn litho’s in kleine oplage. De stichting wil nu graag een gedeelte van de oplagen – niet ingelijst – beschikbaar stellen voor het publiek. De prijzen fluctueren rond de € 100, waarbij per litho gratis een recente publicatie (2020) over Kruijff aangeboden wordt.

In de tentoonstelling in WG Kunst worden meer dan 80 litho’s geëxposeerd.

U bent van harte welkom om deze tentoonstelling te komen bezoeken.

 

OPENING vrijdag 24 februari van 17.00-19.00 uur

Tentoonstellingsperiode 24 februari t/m  5 maart 2023

Openingstijden dagelijks 13.00-17.00 uur (maandag gesloten)

 

 

WG Kunst

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28

1054 SP Amsterdam

www.wgkunst.nl

020 6161515

wgkunst@wgkunst.nl