Pasensalon

Jacqueline Hochstenbach werkt al ruim tien jaar als beeldend kunstenaar. Zij maakt beelden in hout, steen en kunsthars. Zij is psycholoog, hetgeen weerspiegeld wordt in haar beeldend werk. Alle beelden hebben iets met elkaar gemeen. Met kronkelige en gedraaide vormen laat Hochstenbach zien hoe moeizaam de mens tracht zich staande te houden, hoeveel bochten en omwegen nodig zijn. Niets gaat vanzelf en niets gaat via de kortste weg. Het zijn geen eenvoudige rondingen of vierkanten, maar een doolhof laag voor laag omhoog wijzend. Net als in het gewone leven vormen haar beelden een zoektocht naar balans.

In deze solo expositie bij WG Kunst toont Jacqueline Hochstenbach vooral beelden van hout en steen. Een aantal beelden is met behulp van de kettingzaag tot stand gekomen, andere beelden zijn met de haakse slijper gemaakt. De zogeheten ‘Winterbeelden’ heeft zij met de hand uitgehakt. Haar voorkeur voor hout en steen vloeit voort uit de tegengesteldheid van het materiaal: hout is zacht en levend, het groeit en verdwijnt daarna weer. Steen is weerbarstig en bestand tegen de tand des tijds.

Ook binnen één beeld laat zij graag tegenstellingen zien: ruw tegenover gepolijst, oorspronkelijkheid versus ingrijpen. De schoonheid van imperfectie. Met haar beelden wil Hochstenbach verrassen. Een zoektocht naar evenwicht tot kunst verheven.

U bent van harte welkom om deze expositie te komen bekijken!

 

vrijdag 25 t/m maandag 28 maart 2016

Opening: vrijdag 25 maart 2016 van 17.00 – 19.00

Geopend zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 maart van 13.00 – 17.00

 

< Archief