WG Kunst werkt samen met de Universiteit van Eindhoven, de Universiteit van Leiden en de Hogeschool van Amsterdam mee met het project ït takes a village to grow old

De bedoeling van dit project is om mensen met beginnende dementie zoveel mogelijk in hun eigen omgeving oud te laten worden.

Sociale contacten en ontmoetingen in de buurt zijn van belang voor de (samen)redzaamheid van de buurtbewoners en mensen met dementie. Conventionele (sociale) interventies hebben hier beperkt verandering in gebracht. Dit project beoogt het effect van het toepassen van AI based kunstinterventies in de openbare ruimte te exploreren teneinde de sociale cohesie tussen mensen met dementie in de wijk te stimuleren.

De (strip)kunstenaar Wasco heeft samen met kunstenaar Luitzen Zandbergen een ontmoetingsplek ontworpen, in de vorm van een treincoupé. Dit kunstopbject wordt tijdelijk in de openbare ruimte geplaatst op het WG terrein.

Het kunstobject is bedoeld om kortstondige ontmoetingen tussen buurtbewoners te stimuleren en op die manier een gevoel van nabuurschap te creëren. Het ontwerp is geïnspireerd op het principe: Buiten is ook thuis.  Door beeldschermen  aan te raken, kun je naar buurtverhalen luisteren of zelf een verhaal inbrengen. Zo kun je een eigen omgeving creëren waarin je je prettig zou kunnen voelen en die uitnodigend is voor een praatje  .

De ontmoetingsplek komt achter het Poortgebouw,