De eerste tentoonstelling in 2015 bij WG Kunst is de gezamenlijke WEEKENDSALON van Irene Bruns, Paul Salet en Ellen Makkelie.

Irene Bruns presenteert het project ‘Een kaartje voor je’, een serie fragiele collages met poëtische en religieuze teksten. Ook toont zij een aantal nat-in-nat geschilderde, welhaast transparante portretten, aquarel met potlood. In haar serie “Boekwerk’ brengt zij een ode aan de boekdrukkunst.

Paul Salet presenteert, naast beelden en objecten, zijn nieuwe meubelserie SOURIS. De kern van al zijn werk is een gevonden voorwerp, een objet trouvé. Na het vinden volgt het combineren, bewerken en het toevoegen van een kwaliteit. Het materiaal heeft één of meerdere levens achter de rug. Deze vergankelijkheid maakt niet somber, integendeel: zijn werk is speels, toevallig en lichtvoetig.

Ellen Makkelie haalt haar inspiratie uit filmbeelden en foto’s. De tekeningen en schilderijen vertellen bijna altijd een verhaal. Net als film- stills zijn het momentopnamen waarin je afvraagt wat er vóór
is gebeurd en hoe het verhaal verder gaat. Zij is gefascineerd door de beweging in een film en in het dagelijks leven. Ze schildert transparant met olieverf en met gewassen inkt en aquarel.

 

OPENING donderdag 8 januari 17.00 – 19.00 uur

OPEN vrijdag, zaterdag en zondag 13.00 – 17.00 uur

 

< Archief