In Steen

5 amateur beeldhouwers exposeren hun beeldhouwwerken.

Van abstract tot figuratief, van extreem precies tot zeer globaal en van zandsteen tot Belgisch hardsteen.

 

Tentoonstelling:

Vrijdag                19 januari            17:00-21:00

Zaterdag             20 januari            13:00-19:00

Zondag               21 januari            13:00-17:00

 

Amy Koopmanschap (KYMA) werkt meestal abstract. Een verbindend thema in haar werk is de relatie tussen de verschillende kanten van een beeld. Is de andere kant een alternatieve beleving, een nieuwe kijk op dezelfde steen of is het een vloeiende overgang en juist een vervolg van de eerste indruk? In ieder werk speelt ze met deze vraag.

Bij Ingeborg van der Tuijn vormen geometrische figuren de basis van haar beelden. Samenstellingen van verschillende figuren worden toegepast voor de abstracte ruimtelijke werken in steen. Tevens wordt gebruikt gemaakt van structuren en andere materialen waardoor er in het geheel verschillende dimensies kunnen worden waargenomen.

Monika Förster maakte als kind al beelden: uit zand, sneeuw, klei, wat ook maar beschikbaar was. Haar dansachtergrond, de liefde voor de beweging, en de zoektocht naar het samenvallen van iemand met zichzelf, zijn in haar beelden terug te vinden.

Otto Perdeck maakt beelden die doorgaans figuratief zijn, altijd vormig maar vaak ook met een bepaalde mate van precisie in details. Ze kenmerken zich door een lichtvoetige vertekening van de werkelijkheid en zijn uitgevoerd in allerlei verschillende steensoorten, maar wel met een voorkeur voor de hardere stenen.

Philip Ling geeft met de beelden, op een abstracte manier, vorm aan zijn fascinatie voor de natuur en zijn tactiele herinneringen. De vormen bewegen van organisch, naar onlogisch, naar bevreemdend. Een aantal van de werken bestaat uit een combinatie van steensoorten of steen met brons.

 

WG Kunst

Marius van Bouwdijk Bastiaanstraat 28

(Wilhelmina Gasthuisterrein)

1054 SP Amsterdam