Nachtgedachten

Ilse Winter exposeert bij WG Kunst een selectie van nieuwe tekeningen, aquarellen en olieverfschilderijen. Dit werk is ontstaan in een moeilijke periode, na een herseninfarct waardoor haar leven abrupt is veranderd. Deze expositie geeft een glimp van haar verwarring, maar ook van haar vastberadenheid en creativiteit.

Met deels vertrouwde thema’s zoals ruimtes, tussenruimtes, stad, natuur, mens en stad heeft Ilse haar manier van werken verder ontwikkeld en uitgebreid. Er zijn tekeningen in serie ontstaan zoals streepmannetjes, katten, breien, handen,  grachten…

Ilse creëert haar eigen beeldende wereld en reflecteert daarbij op wat zij ziet en wat om haar heen gebeurt, zonder dwingend te zijn. De beschouwer krijgt voldoende ruimte om er zijn eigen verhaal van te maken.

Zoals in het werkelijke leven komt soms het een uit het ander voort. Bijvoorbeeld de Worry people die zich – eerst beladen met Ilse ‘s zorgen – in de loop van de tijd hebben losgemaakt van hun verplichtingen. Vervolgens beginnen zij als streepmannetjes een ander leven en gaan avonturen aan, soms gevaarlijk, soms grappig.

De tentoonstelling weerspiegelt Ilse Winters herstel, dat zij in belangrijke mate heeft bereikt door het tekenen en schilderen.

 

OPENING
vrijdag 5 juli 17.00 – 19.00

Geopend za 6 & zo 7 juli 13.00 – 17.00

 

< Archief