Van 6 t/m 8 mei exposeert beeldend kunstenaar Iet Kortschot (1955) in WG Kunst. Sinds haar twintigste werkt Iet Kortschot met keramiek. Ze is eerstegraads docent beeldende vorming, volgde glazuurtheorie bij Emmy van Deventer en ‘Keramische zeefdruk voor de industrie’ aan het Institut für Künstlerische Keramik, Höhr-Grenzhausen (D).

Ze geeft glazuurcursussen en glazuuradvies. Met Pieter Kemink, met wie ze keramiekatelier Koloriet runt, richtte ze in 2013 Residency Le Maupas in de Bourgogne (F) op.

In deze tentoonstelling in WG Kunst laat zij keramische tegellandschappen zien. Haar lege keramische landschappen waarin licht, lucht en ruimte de hoofdrol spelen, lijken gemaakt om in weg te dromen. Ver weg van de drukte van de stad geef je je over aan de oneindige schoonheid van de natuur, als een tocht over de Waddenzee.

Naast het landschappelijke ervaar je eveneens menselijke eigenschappen als melancholie, angst voor de leegte of het verlangen naar vrijheid. Het werk gaat zowel over grenzen verkennen als op grenzen stuiten. Onmiskenbaar loopt er een parallel tussen haar kunst en ervaringen uit haar eigen leven. Die verbondenheid tussen de mens in al zijn emoties en de natuur doet denken aan romantische schilders uit de achttiende eeuw. Het is die onmiskenbaar poëtische sfeer die ook de keramische landschappen van Iet Kortschot kenmerkt.

In haar recente keramische tegellandschappen overheerst de leegte. Ze experimenteert met oplichtende horizonnen, waar wolkenpartijen doorheen lijken te zakken, in combinatie met aardse texturen. Zonlicht verandert het beeld en maakt diepe lagen in het panorama zichtbaar.

U bent van harte welkom deze tentoonstelling te komen bezoeken.

Tentoonstellingsperiode vrijdag 6 t/m zondag 8 mei 2022

Opening vrijdag 6 mei 17.00-19.00

Openingstijden zaterdag en zondag 13.00-17.00 uur

WG KUNST

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28

1054 SP Amsterdam

www.wgkunst.nl

020 6161515

wgkunst@wgkunst.nl