Van donderdag 17 t/m zondag 20 juni 2021 is in WG Kunst een groepstentoonstelling van zeven beeldend kunstenaars, getiteld ‘Het lichaam wil ook wel eens wat’. De tentoonstelling is samengesteld door Judith Vossen en Jurgen Winkler.

Uitgangspunt is het menselijk lichaam. Soms is fysieke verbeelding de spreekbuis voor psychisch ongemak. Op vaak humoristische wijze worden pijnlijke aspecten van menselijke relaties zichtbaar gemaakt, zout in de wond gestrooid of een vinger op de spreekwoordelijke zere plek gelegd.

De mens als tobbende ploeteraar in een absurdistisch landschap van pogingen er het beste van te maken. Niets menselijks is ons vreemd. Het werk confronteert en ontroert door een soms schijnbare vrolijkheid die schrijnender wordt naarmate je de essentie van het werk tot je door laat dringen. Vragen over ons gedrag werpen zich op door een scherpe observatie van het dagelijks leven.

En hoe zit het dan met het lichaam zelf? Heeft het lichaam een eigen wil? En zo ja, wordt het dan niet eens tijd dat het lichaam het heft in eigen hand gaat nemen? Dat ze geen controle meer toelaat door de beknelling van de geest of maatschappelijke manipulatie? En dat ze voortaan haar eigen weg zoekt zonder beperkende regels of grenzen van ethiek en moraal.

Deze overpeinzingen vormen de basis voor de tentoonstelling ‘Het lichaam wil ook weleens wat’, waarin zeven beeldend kunstenaars laten zien waar deze uitgangspunten toe kunnen leiden.

Openingstijden tentoonstelling

Do t/m zondag 17 t/m 20 juni 2021 van 13.00-18.00

Kunstenaars Judith Vossen en Jurgen Winkler zijn aanwezig.

Reserveren tijdslot via www.wgkunst.nl.

Maximaal aantal bezoekers in de zaal afhankelijk van de coronamaatregelen, mondkapje verplicht.

WG KUNST

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28

1054 SP Amsterdam

www.wgkunst.nl | 020 6161515 | wgkunst@wgkunst.nl