H.F. van Steensel exposeert begin juli 2021 in WG Kunst een aantal recente schilderijen en werken op papier. Behalve beeldende kunst is haar werkterrein ook de literatuur, film en fotografie. Zij werkt zo veel mogelijk met eerder gebruikte materialen.

Voor haar teksten is hergebruik vanzelfsprekend, alle woorden zijn immers eerder gebruikt. Bouwen met woorden, interpunctie en witregels brengt iets voort wat er eigenlijk altijd al is geweest. Dan is het bouwwerk, of de compositie onvoltooid af. De verwondering is daar en klaar om de wereld in te gaan.

Van Steensel in haar eigen woorden: “ Mijn werken op linnen zijn bouwsels vanaf het raamwerk, gevonden balken vormen de basis voor aan elkaar genaaide linnen broeken, rokken of gordijnen. De kleuren komen van buiten naar binnen naar buiten en blijven langs de witregel haken, vanuit een ooghoek, wonderlijk onzeker en precies op hun plek.

Ik reis in mijn hoofd middels literatuur, talen, het nieuws, films en documentaires de hele wereld over. Ik neem de vrijheid mijn versie van de wereld te schetsen, middels welk medium op dat moment geschikt is.  

Door het filmen op straat, in de natuur, in het atelier, haal ik de werkelijkheid binnen, draai die op zo’n manier in elkaar dat ik mijzelf een plek in de werkelijkheid geef. De verf smijt zichzelf aandachtig op het doorgezakte linnen en maakt mij deelgenoot van de belevingswereld van de ander, een overlapping in materie”.

Tentoonstellingsperiode do 1 t/m zo 11 juli 2021

Openingstijden di /m zo 13.00-17.00 uur (ma gesloten)

Boek een tijdslot via www.wgkunst.nl

maximaal 10 bezoekers tegelijkertijd in de zaal, mondkapje verplicht.

WG KUNST

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28

1054 SP Amsterdam

www.wgkunst.nl

020 6161515

wgkunst@wgkunst.nl