Van donderdag 19 t/m zondag 22 maart 2015 exposeren zeven grafische kunstenaars in WG Kunst, een tentoonstelling met uitsluitend grafisch werk. GrafiekWest is een kunstenaarsinitiatief van de beeldend kunstenaars Lia van Ham en Frits Nolte. GrafiekWest toont onder meer Edwin Emmens met mixed media van zeefdruk met aquarel of potlood, Carola Rombouts met grote lino-materiaaldrukken, Lies Verdenius met handgedrukte en handgebonden boeken, Jan Baas met houtsneden en tevens kleurenlitho’s gemaakt in samenwerking met steendrukker Aad Hekker.

Er worden tekst-beeld combinaties in hoogdruk van Sietse H. Bakker getoond, zeefdruk op stof van Elspeth Pikaar en kleine kleurrijke linosneden van Frits Nolte.

Grafiek is een kunstvorm met een lange ambachtelijke traditie. Het ambacht is de laatste jaren een actueel fenomeen geworden in de kunst en designwereld. Deze herwaardering is niet alleen een nostalgisch terugkijken, maar ook een onderdeel van de creatieve zoektocht naar nieuwe, eigentijdse methoden en technieken. Bijzonder kenmerk van de grafische kunst is dat dit bij uitstek een betaalbare kunstvorm is, in die zin van bereikbaar voor een breed publiek. En de mogelijkheid biedt voor bijvoorbeeld jonge mensen om een begin te maken met een kunstverzameling.

GrafiekWest wil dat het publiek niet alleen met plezier kijkt naar grafische kunst, maar er ook kennis bij opdoet en er actief bij betrokken wordt. Er is hiervoor een informatief programma. Al het tentoongestelde werk is te koop.

 

Opening
donderdag 19 maart 17.00 – 19.00
17.30 uur openingswoord Frank van den Broeck, beeldend kunstenaar

vrijdag 20 maart
19.00 – 20.00 Frits Nolte rondleiding met Artist Talks
zaterdag 21 maart 14.00 & 16.00 Elspeth Pikaar demonstraties met ‘De Zeefdrukfabriek’

OPENINGSTIJDEN
vrijdag 20 maart 12.00 – 21.00
zaterdag 21 & zondag 22 maart 12.00 – 18.00

 

< Archief